"Gölcük Atık Yönetiminin Planlanmasında Çocuk ve Kadının Hizmet Birliği Modelindeki Rolü" projesiyle gelecek nesillerin daha çevreci ve tasarruflu olmasını sağlamak, halkı bilinçlendirmek ve yerel yönetimle halk arasında hizmet birliği modelini oluşturmak amaçlanıyor.

Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Çevre Temizlik Hizmetleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Morkoyunlu Yüce ve Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Vekili Serkan Aksöz, Gölcük Vizyon 2023 kapsamındaki "Gölcük Atık Yönetiminin Planlanmasında Çocuk ve Kadının Hizmet Birliği Modelindeki Rolü" projesi hakkında konuşmak üzere Radyo K.İ.'nin Güne Bakış programına konuk oldu.

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Gölcük Atık Yönetiminde Kadının ve Çocuğun Yeri
Atık Bilincinin Oluşturulması Hedefleniyor
Yrd. Doç. Dr. Morkoyunlu Yüce, çocuklar ve kadınlarda atık bilinci farkındalığının oluşturulması amacıyla hayata geçen projenin Çevre Temizlik Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin bilgi, beceri ve kişilik gelişmelerine katkı sağladığını belirtti. Arzu Morkoyunlu Yüce, "Bütün canlıların ortak varlığı olan çevrenin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla evsel atıkların, çevreyle uyumlu bir şekilde yönetimini sağlayan programların hayata geçirilmesi önemli. Bu projede de evsel atıklar tanımlanıp, bu atıkların kaynağından ayrıştırılmasının önemi anlatılarak bilinç oluşturulmasını hedefliyoruz" dedi.

Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Belediyesi ile birlikte yürütülen bu proje sayesinde üniversitenin, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda çözüm odaklı bir yaklaşım sergilediğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Morkoyunlu Yüce, "Gelecek neslin daha çevreci ve tasarruflu olmasını sağlamak istiyoruz. Bir kadını eğittiğinizde aynı zamanda toplumu eğitmiş oluyorsunuz. Bir çocuğu eğittiğinizde ise bir geleceği eğitmiş oluyorsunuz. Gölcük Belediyesi, Kent Konseyi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi de bu konuda gerekli çalışmaları yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

Çevrenin Bir Vatandaşa Bile İhtiyacı Var
Serkan Aksöz ise projenin uygulama kısmında evlerdeki, piller, alüminyum kutular, kartonlar, kağıtlar, camlar, dergiler, metaller, gazeteler, plastik şişeler, çelik kutular, ahşap malzemeler, elektronik atıklar ve bahçe atıkları kaynağında ayrıştırılacağını kaydederek, "Bu projeyle yerel yönetimle halk arasında hizmet birliği modeli oluşturulmuş oldu. Projeyi bölgesel anlamda genişletmek ve sürekliliğini sağlamak istiyoruz. Çevrenin bir vatandaşa bile ihtiyacı var. Atıkların büyük olanlarını belediyelere ulaştırılması için eğitimler verilecek" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Arzu Morkoyunlu Yüce ve Serkan Aksöz, proje kapsamında alınan geri dönüşlerin de kendilerini mutlu ettiklerini belirtti.

Haber: Cansel Cerrahoğlu (Radyo K.İ.)