Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Barosu tarafından düzenlenen "Çalışma Hayatının Güncel Sorunları Sempozyumu"nun dördüncüsü bugün (05.05.2012) Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Salon Anadolu'da yapıldı. Son dönemde üç temel yasada yapılan değişikliklerin ele alındığı sempozyuma Kocaeli Barosu Başkanı Tamer Solakoğlu, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Z. Gönül Balkır, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu, Yargıtay Hukuk Dairesi başkanları, akademisyenler, hakimler ve avukatlar katıldı.
Çevre ve Sanayi ile Barışık Bir Kent Hedefleniyor Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü olarak bu sempozyuma katkı vermekten onur duyduklarını belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu, "Sosyal çalışma yaşamı karmaşık sorunlar içermekte. Her geçen gün değişen dünyada bu sempozyum ile birlikte bu sorunların algılanarak çözümler üretilmesini temenni ediyorum" dedi. Kocaeli Barosu Başkanı Tamer Solakoğlu ise, "Bir yandan istihdamın artmasını yeni sanayi kuruluşlarının kurulmasını isterken, bir yandan da çevreye zarar verdiği için sanayiyi eleştiriyor ona karşı çıkıyoruz. Biz de bu amaçla çevre ve sanayi ile barışık bir kenti nasıl oluşturabiliriz sorusunun yanıtını bulmak için bu sempozyumu düzenleme kararı aldık" dedi.
Üç Temel Yasada Yapılan Değişikliklerin Etkisi Tartışıldı Dördüncüsünün düzenlendiği sempozyumun beşincisi için planlar yapıldığını belirten Dekan Prof. Dr. Gönül Balkır, "Dört yıl önce iş hukuku adına neler yapabiliriz sorusunun cevabı olarak ortaya çıkan bu sempozyum, şu anda akademik camiada yerini buldu ve iş hukukuna yön vermeye başladı" dedi. Kocaeli Barosu Çalışma Hukuku Komisyonu Başkanı Murat Özveri ise, "Sempozyuma ilk başladığımız zaman devamlılığı konusunda endişelerimiz vardı. Şimdi ise dördüncüsünü düzenlemekten dolayı son derece gururluyuz" diyerek sempozyuma katkı sağlayanlara teşekkür etti. Sempozyumda, Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu'nda yapılan son dönem değişikliklerle birlikte İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku'na etkisi tartışıldı.