Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (KSHMYO) ve KOÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü işbirliğinde, öğrencileri mesleki hayatlarında kazalardan korumak ve eğitim sürecinde olası riskleri önlemek amacıyla bugün (17.05.2018) Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde "2. Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yaparak Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin öneminden bahseden KSHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Taştan, "Sizlerin sahada, uygulama alanında yapacağınız staj ortamında herhangi bir sorun yaşamamanız adına bu eğitimi veriyoruz. Bu sene ikincisini düzenlediğimiz bu eğitimin tüm öğrencilerimize yararlı olmasını diliyorum." dedi.

İş ve İşçi Sağlığı ile Mesleki Kazalar Üzerine Birçok Sunum Gerçekleştirildi
Oturumlar şeklinde devam eden programda İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Doç. Dr. Ercan Arpaz; "Çalışma Mevzuatı ile İlgili Bilgiler", "Çalışanların Yasal Hak ve Sorumlulukları", "İş Kazası ve Meslek Hastalığından Doğan Hukuki Sonuçlar", "Sağlık Hizmetlerinde Ergonomik Risk Etmenleri", "İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı", "Kişisel Koruyucu ve Donanım Kullanımı", "İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Kuralları ve Güvenlik Kültürü" ile "Tahliye ve Kurtarma" konularında bilgi verirken, KSHMYO Sağlık Bakım Hizmetleri Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Serap Arsal Yıldırım; Meslek "Hastalıklarının Tanımı ve Mikrobiyal Olmayan Sebepleri" ile "Sağlık Hizmetlerinde İlk Yardım" konuları hakkında sunum yaptı.

KSHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Taştan; "Meslek Hastalıklarının Mikrobiyal Sebepleri ile Diğer Biyolojik Etmenler", KSHMYO Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Selda Mert Boğa;" Meslek Hastalıklarının Psikososyal Risk Etmenleri ile Meslek Hastalıklarından Korunma Prensipleri ve Korunma Tekniklerinin Uygulanması", KSHMYO Müdür Yrd. Öğr. Gör. İlknur Ç. Zerengök; "Sağlık Hizmetlerinde Kimyasal Risk Etmenleri ile Sağlık Hizmetlerinde Güvenlik ve Sağlık İşaretleri", KSHMYO Tıbbi Görüntüleme Programı Öğr. Gör. Dr. Hande Uslu ise "Sağlık Hizmetlerinde Fiziksel Risk Etmenleri" konularında dinleyicileri bilgilendirdi.

Oturumların ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Programına aktif katılan öğrencilere Değerlendirme Sınavı yapıldı. Sınavda yeterli puan alarak başarılı olan öğrencilere daha sonra Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi katılımcı sertifikası verilecek.

Haber: Senanur Türkücü (BHİ)


17 Mayıs 2018
Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
2. Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Düzenlendi