Üniversitemiz Değirmendere Ali Özbay MYO, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi'nin 'Gölcük Vizyon 2023' projesi kapsamında yürüttüğü "4. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu" dün (22.05.2014) Gölcük Kazıklı Kervansaray'da yapılan açılış töreni ile başladı. Açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Demirci, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Ana Üs Komutanı Tuğamiral Muhittin Ergin, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mine Can, yerli ve yabancı sanatçılar, akademisyenler ile Gölcük halkı katıldı.
Sempozyumun Önemi Vurgulandı Seramik sanatının imkan ve sınırlarının geliştirilmesine katkı sağlamayı, sanatçı, öğrenci ve sanatsever arasındaki diyalogları arttırmayı hedefleyen sempozyum açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Demirci, "Üniversite olarak 70 bin öğrenciye eğitim veren, araştırma konusunda iyi durumda olan bir üniversiteyiz. Bununla birlikte son dönemde yeni misyon olarak üniversitelere yüklenen topluma hizmet konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Bu proje üniversitemizin halka açılması noktasında önemli bir yer tutuyor" dedi. Kaymakam Yazıcı ise tarihi birikimin gelecek kuşaklara aktarılmasında sempozyumun önemli olduğuna vurgu yaparak, "Bir ülkeyi ülke yapan temel taşlardan bir tanesi de sanatta, kültürde, tarihte elde ettiği kazanımlardır. Bu proje bize bunu kazandırıyor" ifadesinde bulundu.
Kültür ve Sanat Kenti Gölcük Klasik belediyecilik anlayışından sıyrılarak, kültürel ve sanatsal alanlarda sosyal projeler üretme çabasında olduklarını belirten Belediye Başkanı Ellibeş, "Gölcük'e kültür ve sanat kenti kimliği de kazandırmak istiyoruz" dedi. Kent Konseyi Başkanı Şentürk ise, "Bir kentte sanata yatırım yapmak insana yatırım yapmakla eş değerdir" ifadesinde bulundu. MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Can sempozyum ile sanatı halk ile buluşturmayı amaçladıklarını söylerken, Proje Yürütücüsü ve MYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol ise sempozyum hakkında bilgiler verdi. 37 sanatçının eserleriyle katıldığı karma serginin de yer aldığı sempozyumda 10 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 4 yabancı 6 yerli sanatçının ürettiği eserler ise Gölcük'te kurulması planlanan Çağdaş Seramik Sanatları Müzesi'ne bağışlanacak.