Kocaeli Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Lisansüstü Sosyal Bilimler Sempozyumu'nun ilki düzenlendi.

Çevrimiçi olarak 28-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Lisansüstü Sosyal Bilimler Sempozyumu'nun açılışına, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Sempozyum Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Işıl Altun, davetli konuşmacılar, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

I. Lisansüstü Sosyal Bilimler Sempozyumu
28 Mayıs 2021
Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Sempozyum Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Işıl Altun, sempozyum ile ilgili bilgiler vererek, sempozyumun gerçekleştirilmesinde destek sunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü olmak üzere, KOÜUZEM yöneticilerine ve sempozyum düzenleme komitesine teşekkür etti. Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, sempozyum açılışında yaptığı konuşmada, "Bilimsel tartışmaların Covid-19 salgını nedeniyle tıp bilimleri ve ilgili alanlara sıkıştığı bu günlerde, özellikle sosyal bilimler alanında yapılan kapsayıcı bir konferansın gerçekleştirilmesinden ötürü büyük memnuniyet duyduğumu belirtme isterim. Çoğu zaman bir olgunun mekanik sonuçlarına bakarken insan üzerindeki etkilerini görmekte zorlanıyor, sosyal bilimler alanındaki araştırmaları ikinci plana itiyoruz. Oysa ki, salgın gibi son derece doğa bilimlerine, tıp bilimlerine ait bir alanın dahi toplumsal yaşama etkileri olduğunu gözden kaçırmamalıyız." dedi.

Kocaeli Üniversitesi'nde uluslararasılaşma yolunda büyük adımlar atıldığını ve çok sayıda yabancı öğrencinin eğitim aldığını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, "Bugünkü sempozyuma baktığımda 39 yabancı uyruklu öğrencimizin katılımcı ve araştırmacı olarak buralarda tebliğ sunacak noktaya gelmiş olduğunu söylemenin gururunu kalpten hissediyor, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Yabancı uyruklu öğrenci sayımızın 10 bin civarına yaklaştığı, araştırma üniversiteleri arasına girmiş; patent, araştırma ve analizleriyle ülkemize dünyaya yön veren bir üniversite arzusundayız." diyerek atılan adımlarla bu seviyelere erişileceğine inandığını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Sosyal bilimler alanında yapılan kongrelerin ve sempozyumların diğer alanlara göre daha kapsayıcı olduğu malumunuz ancak bütünün içerisinde detayı görmenin önemine biraz da hekimlik mesleği gereği her zaman inanmış biriyim. Detayların bütünü nitelikli hale getiren unsurlar olduğu inancını da hep korudum. Bugünkü sempozyuma baktığımda detaylandırılmış ve günceli yakalayan geniş katılımlı oturumlarla sistemli bir biçimde hayata geçirilmiş bilimsel bir toplantı görüyorum. Neredeyse tüm dünyanın bilimsel faaliyetlerde atalete girdiği, konuşmamın başında da ifade ettiğim gibi sosyal bilimlerin zaman zaman göz ardı edildiği bir dönemde bu sempozyumu gerçekleştiren tüm ekibe en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimizi dahil ederek, önemli alanlara temas eden bu toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, başarılı bir bilimsel etkinlik diliyorum."

'Dil ve Edebiyat', 'Gazetecilik ve Medya Çalışmaları', 'Görsel İletişim', 'Hayat Boyu Öğrenme', 'Kadın Çalışmaları', 'Karşılaştırmalı Edebiyat', 'Maddi Kültür ve El Sanatları', 'Oyun-Dans-Müzik', 'Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık', 'Sahne ve Gösteri Sanatları', 'Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi', 'Turizm', 'Türk Halk Bilimi', 'Türk Müziği', 'Türkçe Öğretimi' ve 'Yakın Dönem Türk Tarihi' konu başlıklarında 300'den fazla bildiri sunulan sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılan Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Umay Türkeş Günay "Sosyal Bilimlerde Altyapı Konusunda Düşünceler ve Öneriler", Araştırmacı-Yapı Kredi Yayınları Editörü Sabri Koz "Yazmalardan ve Sahadan Derlemeler" ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz "Somut Olmayan Kültürel Mirası Neden ve Nasıl Korumalıyız?" isimli konuşmalarını sundular.
İki gün süren sempozyumun kapanış oturumuna ise; Sempozyum Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Işıl Altun, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Avcı, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Demir, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süreyya Temel, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çevik, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tülin Bayraktar, Sempozyum Organizasyon Kurulu Dr. Öğrencisi - İsmail Özbay ve Sempozyum Organizasyon Kurulu YL Öğrencisi - Züleyha Mutluer katılım gösterdi.