Kocaeli Üniversitesi'nin destekleriyle 22-23-24 Mayıs 2021 tarihlerinde "İktisadi Düşünce Sempozyumu -(International Symposium on Economic Thougt-ISET 2021)" gerçekleştirildi.

Türkiye merkezli olarak, 10 farklı ülkeden akademisyenin desteğiyle ve Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Rahmi Deniz Özbay öncülüğünde kurulan İktisadi Düşünce Araştırmaları Platformu (RePEcT)'nun düzenlediği ISET 2021'de; alanlarında öncü ve 2'si Nobel ödüllü, 16 konuşmacı ile 26 tanınmış akademisyenin katıldığı özel oturumlar yapıldı.

KOÜ Destekleyen Kurumlar Arasında
Türkiye dahil, 60 kadar ülkeden katılımcının yer aldığı sempozyuma toplam 25 uluslararası kurum ve kuruluş (6 Türk, 10 yabancı üniversite ile çeşitli kurumlar) tarafından destek veriliyor. Sempozyumu destekleyen kurumlar arasında Kocaeli Üniversitesi yanı sıra TC Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Albaraka Türk, İstanbul Ticaret Odası, Türkiye İktisat Tarihi Araştırmaları Platformu, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, , İstanbul Ticaret Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi, Kıbrıs Sağlık ve Sosyal Bilimler Üniversitesi, Kıbrıs Türk Ekonomi Kurumu, Akademia WSB University, Euclid University, Universidad UCATEC, Universidad Autónoma de Encarnación, Unis Educational Group, University of Madeira, University of Azores, Chandigarh University, Pacific World History Institute ve South Florida Publishing yer alıyor.

KOÜ'nün Destekleriyle İktisadi Düşünce Sempozyumu Gerçekleştirildi
22 Mayıs 2021
Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Düzenleme Kurulu Başkanı KOÜ'lü
Düzenleme Kurulu Başkanlığı'nı Kocaeli Üniversitesi'nden Doç. Dr. Sema Yılmaz Genç'in yaptığı sempozyumda, organizasyon komitesinde üniversitemizden Prof. Dr. Ayhan Orhan ile Dr. Öğr. Üyesi Özgür Bayram Soylu yer alıyor. Sempozyum organizasyonu; Hindistan, Polonya, İngiltere, Brezilya, KKTC, Portekiz, Azerbaycan, Rusya, İtalya, Fransa ve Türkiye ile 11 farklı ülkeden, akademisyenler tarafından gerçekleştirildi.

Nobel Ödüllü ve Alanlarında Öncü İktisatçılar Bu Sempozyumda Buluştu
Türkiye'nin teorik ve uygulamalı iktisat alanındaki ilgisini ortaya çıkarmak ve göstermek için planlanmış bir PR projesi olan sempozyumda; Kerem Alkin (Türkiye OECD Daimi Temsilcisi, Fransa), Mehmet Asutay (Durham Üniversitesi, İngiltere), Robert John Aumann, (Hebrew Üniversitesi, 2005 Nobel İktisat Ödülü, İsrail), Peter Joseph Boettke (George Mason Üniversitesi, ABD), Wolfram Elsner (Bremen Üniversitesi, Almanya), Ercan Eren (Yıldız Teknik Üniversitesi, Türkiye), Carmelo Ferlito (Center for Market Education Başkanı, Malezya), Dennis O. Flynn (Pacific Tarih Araştırmaları, ABD), Daniel M. Hausman (Rutgers Üniversitesi, ABD), Deirdre Nansen Mccloskey (Chicago Illinois Üniversitesi, ABD), Malcolm C. Sawyer (Leeds Üniversitesi, İngiltere), Stefano Siviero (Bank of ITALY, İtalya), Lord Robert Skidelsky (Warwick Üniversitesi, İngiltere), Vernon L. Smith (Chapman Üniversitesi, 2002 Nobel İktisat Ödülü, ABD), Yanis Varoufakis (Atina Üniversitesi, Yunistan), Linda Yueh (Oxford Üniversitesi, İngiltere) ile IMF, Beyaz Saray, Karadağ Merkez Bankası'ndan akademisyen danışmanların katılacağı özel oturumlar da yapıldı.

Üç gün süren sempozyum; alanında uzman akademisyenlerin iktisadi düşünceyi, teori, tarih, sosyoloji, felsefe, metodoloji ve politika aracılığıyla sunmalarını, tartışmalarına ve geçmişten günümüze tarih içerisindeki yerini incelenmelerine imkan verdi.