Periton diyalizi, hastanın karın boşluğuna küçük bir ameliyat ile yerleştirilen, ince, yumuşak, silikondan yapılmış kalıcı bir tüp aracılığı ile verilen özel olarak hazırlanmış bir solüsyon ile hastanın kendi karın zarı kullanılarak kanının zararlı maddelerden arındırılması ve vücuttaki sıvı dengesinin sağlanması işlemidir.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonunda bugün (30.03.2017) KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Hasta ve Hasta Yakını Eğitimi düzenlendi. Hemşireler katılımcılara periton diyalizi ve böbreklerin görevi hakkında bilgiler verirken tedavi ve sonrası için hijyenin ve beslenmenin önemi anlatıldı.

ERAS Protokolü Sunuldu
Öğleden sonraki bölümde ise Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda hemşirelere yönelik bir eğitim düzenlendi. Etkinlikte KOÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Sertaç Ata Güler ERAS Protokol sunumunu yaptı. Geleneksel yaklaşımlardan farklı olarak cerrahiden sonra hızlandırılmış iyileşme süreci olarak bilinen ERAS protokol sunumuna KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Alpaslan Kuş ve Başmüdür Yunus Taş, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gonca İlter ve hastane müdürleri katıldı. 200'ye yakın hemşirenin katıldığı etkinlik çiçek takdimi ile son buldu.

Haber: Onur Güneş (Radyo K.İ.)

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
KOÜ'de Hasta ve Hasta Yakınlarına Eğitim Verildi