Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi işbirliğinde, Gölcük Vizyon 2023 kapsamında düzenlenen "Gölcük Uygulamalı Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Sempozyumu" Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi'nde bugün (28.03.2016) yapılan açılış töreni ile başladı.

Açılış törenine Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediyesi Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Değirmendere MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mine Can, Ümmühan Hülagü, akademisyenler, sanatçılar, kuyumculuk sektörünün temsilcileri, sanatseverler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum açılış konuşmalarında Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük kentinin pek çok konuda ilklere imza attığını belirterek, "Gölcüğümüz için önemli, ilimiz ve ülkemiz için örnek teşkil eden Gölcük Vizyon 2023 kapsamında bir ilke daha imza atıyoruz" dedi. Üniversitelerin bulunduğu coğrafyada kentinin sosyal, ekonomik, kültürel kalkınmasına katkı sunan kurumlar olduğunu söyleyen Kaymakam Yazıcı, "Kocaeli Üniversitesi bu anlamda önemli bir misyonu üstlendi. Sadece ilçemize yönelik değil, ülkemize de katkı sunan pek çok önemli projeler yapıyor. Bu sebeple projenin hayata geçirilmesinde başta üniversitemiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadesinde bulundu.

Kentin en önemli dinamiği olan Kocaeli Üniversitesi ile böylesine önemli bir projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş ise, "Biz kentin tüm dinamikleri ile bir araya gelerek bir hedef belirledik. Gölcüğün geleceğe umutla bakması, insanların sağlıklı, huzurlu, mutlu ve barış içinde yaşadığı çağdaş bir donanma kenti olması amacıyla Gölcük Vizyon 2023 projesini hayata geçirdik. Bugüne kadar önemli projeler gerçekleştirdik ve gelecekte de bu projelere yenilerini eklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kocaeli Üniversitesi olarak kentle bütünleşme sözü verdiklerini söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, "Gölcük Vizyon 2023 projesi örnek teşkil ediyor. 2 hafta önce benzer bir projeyi Karamürsel Belediyesi ile de yapmak adına imzamızı attık. Önümüzdeki günlerde de Gebze Belediyesi ile bir araya geleceğiz. Amacımız tüm ilçelerimizde benzer projeler yapmak" dedi. Gölcük Kent Konseyi Başkanı Şentürk ise sanatın toplumların bir araya gelmesi için en önemli etkenlerden bir tanesi olduğunu vurgulayarak, "Gölcük kentinin eğitim, bilim, sanat, turizm kenti olmasını istiyoruz. Bu kapsamda da bugün yeni bir sempozyumu kentimize kazandırıyoruz" ifadesinde bulundu.
Değirmendere MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. meslek yüksekokulunu tanıtarak başladığı konuşmasında, sempozyum ile kuyumcu, sanatkar, esnaf ve akademisyenleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Sempozyuma katılan sanatçıları da tanıtan Yrd. Doç. Dr. Can, "Sanatçı ve akademisyenlerin bu sempozyumda yapacağı çalışmalarda, öğrencilerimiz bil fiil yer alacaktır. Bu anlamda sempozyum öğrencilerimizin eğitimine de büyük katkı sağlayacaktır" dedi. Sempozyum açılış konuşmalarının ardından Kültür Bakanlığı Sanatçısı-Mücevher Sanatkarı Viktor Öcal seminer verdi.

Kuyumculuk ve takı tasarımı alanında çalışan sanatçı ve akademisyenleri bir araya getirmek, deneyim ve üsluplarını paylaşmalarına olanak sağlamak, eğitim-öğretimin niteliğini geliştirmek ve bu sayede karşılıklı iletişim ve etkileşime fırsat yaratmayı amaçlayan sempozyumda üç gün boyunca kuyumculuk ve takı tasarımı üzerine çeşitli çalıştaylar ve sunumlar yapılacak. Sempozyum sonunda ise çalışmalar neticesinde ortaya çıkan tasarımların yer aldığı sergi açılacak.

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Gölcük Uygulamalı Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Sempozyumu