Kocaeli'nin bilimden eğitime, kültürden sanata birçok alanda gelişmesine katkı sağlayan Kocaeli Üniversitesi Kültür Evi'nde üniversite-kent kaynaşmasına öncülük eden söyleşiler hız kesmeden devam ediyor.

Kültür Evi'nde devam eden söyleşi zincirinde Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülşen Erdal, "Endülüs'ten Ortaçağ Avrupası'na Müzikal Etkileşimler" adlı bir konferans gerçekleştirdi. Dün (29.03.2018) gerçekleştirilen konferansa öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Arapların Endülüs bölgesindeki hâkimiyetiyle beraber Liberya yarımadasına götürdükleri kültürel öğelerden biri olan müziğin önemini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Erdal, "711 yılında Tarık bin Ziyad'ın Liberya yarımadasına gitmesinin ardından özellikle Emevi halifeleri müzikle ilgili bilgili kişileri buraya davet etti. Örneğin; Ziryab adlı önemli bir Iraklı müzisyen bölgeye geliyor. Müzikle ilgili kurumsallaşmayı sağlarken çatalla yemek yemeyi, adabı muaşeret kuralları gibi birçok şeyi de öğretiyor. En önemlisi ise Avrupa'nın ilk konservatuarı denilebilecek kurumu kuruyor." ifadelerini kullandı.

Konferans, Kültür Evi Müdür Öğr. Gör. Yıldırım Karadeniz'in Dr. Öğr. Üyesi Gülşen Erdal'a teşekkür belgesi vermesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Fatih Osma (BHİ)

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Kültür Evi'nde "Endülüs'ten Ortaçağ Avrupası'na Müzikal Etkileşimler"
Konferansı