Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda bugün (30.03.2018), Toplum ve Ruh Sağlığı Birimi (TORSAB) tarafından "30 Mart Dünya Bipolar Günü; Farkındalık ve Damgalama ile Mücadele" isimli seminer düzenlendi.

Seminere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ve KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk'ün yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci, hasta ve hasta yakını katıldı. Dr. Aslıhan Polat ve Hemşire Cansın Kara'nın başkanlığındaki oturuma konuşmacı olarak Dr. Andrei Nalimov, Uzman Hemşire Mehtap Güngör Çağlar, Uzman Hemşire Havva Kandiş, Varol Sakallı ve Abdülkadir Ural katılarak "Bipolar Bozukluğu" hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi.

Bipolar bozukluğuyla mücadele yöntemlerinin anlatıldığı seminerde hasta ve hasta yakınları süreç içerisinde yaşanan zorlukları anlattı. Bipolar bozukluğu bulunan kişilerin yazdığı mektupların da paylaşıldığı seminer soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Bipolar Bozukluk Nedir?
Bipolar bozukluk, "maniden depresyona kadar uzanan ruh halindeki aşırı değişiklikler" olarak tanımlanır. Önceleri Manik depresif bozukluk veya manik depresyon adıyla bilinen, öz Türkçesi iki uçlu duygulanım bozukluğu olan bipolar afektif bozukluk, riskli davranışlar nedeniyle ilişkilere ve kariyere zarar veren, tedavi edilmediği zaman intihara bile yol açan ciddi ruhsal bir hastalıktır.
Dünya genelinde Bipolar Günü'nde hastalık konusunda toplumsal duyarlılığı, bilgiyi ve eğitimi artıracak faaliyetler aracılığı ile tüm dünyada farkındalık yaratmak ve toplumsal damgalamayı ortadan kaldırmaya yardımcı olmak amaçlanıyor.

Haber: Helin Kaya (BHİ)

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
KOÜ'de Bipolar Gününe Özel Farkındalık Semineri