Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
27 Mart 2019
Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen "1. Gemi ve Filo Yönetimi Çalıştayı" bugün (27.03.2019) Altın Kemer Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kocaeli Deniz Ticaret Odası'nın da desteklediği çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Gündoğdu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Meclis Başkanı Kürşat Bal, akademisyenler sektör temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan çalıştayın açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, "Su ürünlerinden, deniz turizmine, taşımacılıktan gemi inşaya çok geniş bir alanda ülke ekonomisine katkı sağlayan denizcilik sektörü, yerli ve milli politikalar ışığında hızla gelişerek ülkemize katkı sunmaktadır. Modern turistik tekneler, ticari gemiler ve MİLGEM gibi askeri gemi projelerinin hayata geçirilmesi Türkiye'yi önemli bir merkez haline getirmiştir. Bu gelişmelere bağlı olarak fakültemiz, gemi inşa bölümlerinde tekne tasarım ve yapımına odaklanırken, gemi makinaları işletme mühendisliği ve deniz ulaştırma işletme mühendisliği bölümleri AR-GE faaliyetleri ile Lisansüstü Eğitime odaklanmıştır. Bu çerçevede diyebiliriz ki Denizcilik Fakültemiz alanı tümüyle kapsayıp, ihtiyaçlarına yanıt verecek kapsayıcılıkta bir eğitime ulaşma konusunda emin adımlarla ilerlemektedir." dedi.

Ülkemizde uzun yıllardır denizcilik sektörüne yönelik eğitimler verilse de konsepti sağlayacak insan birikiminin henüz sağlanamadığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, "Üniversitemiz Denizcilik Fakültesi, bu eksikliğin ve gelişmekte olan vizyonun farkında olarak, tüm bu çalışma alanlarına ek olarak gemi otomasyon mühendisliğini başlı başına bir bölüm olarak konumlandırmayı hedefleyerek çalışmalarına başlamıştır. Kısa zamanda büyük bir atılım gösteren fakültemizi tebrik ediyor, gerçekleştirilen çalıştayın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, başarılı bir çalıştay diliyorum." açıklamasında bulundu.

Osmanlı Devleti'nin denizle buluşma noktasının Karamürsel olduğunu ifade eden Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, "Bugün bizler de yaptığımız işbirliği çerçevesinde buradaki tarihi limanı ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Karamürsel denizcilik açısından önemli bir kent, tarihi yeniden canlandırmak ve denizciliği daha ilerilere taşımak boynumuzun borcu" dedi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Meclis Başkanı Kürşat Bal ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Gündoğdu'nun da ülkemizdeki denizcilik sektörüne yönelik yaptıkları konuşmaların ardından çalıştay oturumlarına geçildi.

Dört farklı oturumda gerçekleştirilen çalıştayda, 'Gemi Filo Yönetimi', 'Tamir Bakım Yedek Parça', 'Sigorta', 'Acentecilik', 'Kılavuzluk' 'Kumanya ve Malzeme Temini', 'Yakıt Temini', 'Yağ ve Su Temini', 'Personel Temini', 'Personel Yönetimi' ve 'Mevzuat ve Gemi Filo Yönetimine Etkisi' konu başlıklarında uzmanlar ve akademisyenler görüşlerini aktardı.

1. Gemi ve Filo Yönetimi Çalıştayı Yapıldı