Halk arasında "Göz Tansiyonu" ya da "Karasu Hastalığı" olarak bilinen glokom, göz içi basıncının sıklıkla yükselmesi nedeniyle görme sinirinin zarar görmesi olarak açıklanıyor. Kendini en son aşamada fark ettiren bu hastalık, geç tanı konulduğunda görme sinirinde onarılması mümkün olmayan ciddi sorunlar oluşturabiliyor.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurşen Yüksel, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Glokom sessiz seyreder ve optik sinir hasarı sonucuyla da kalıcı görme kaybı ile sonuçlanabilen bir hastalıktır" ifadelerini kullandı.

Glokom'un pek çok nedeni olabileceğini aktaran Prof. Dr. Yüksel, genetiklik, yaş ve korneanın ince olmasının risk faktörü olduğunu ifade ederek, "Gözlük kullanan miyop kişiler çok daha dikkatli olmalı. 2 yılda bir göz muayenesi olmalıyız ve göz tansiyonumuzu ölçtürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Erken Tanı Önemli
Prof. Dr. Yüksel, geç tanı konulduğunda oluşan hasarı geri döndürmenin mümkün olmadığını ve bu nedenle glokomun bilinirliğini arttırmanın erken tanı sağlanma açısından çok önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yüksel, damla tedavisi uygulayarak glokomun durdurulabildiğini fakat göz içi basınçları damlalarla kontrol altına alınamayacak kadar yüksekse o zaman cerrahi tedavi uygulandığını sözlerine ekledi.

Haber: Simge Karataş (Radyo K.İ.)
Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Glokom Görme Kaybıyla Sonuçlanabilir