Kocaeli Üniversitesi Kültür Evi'nde konferansların ilki İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman tarafından gerçekleştirildi. Öğrencilerin katıldığı konferansta Prof. Dr. Kahraman 'Özel Hayatın Gizliliği' konusunu işledi.

Kocaeli Üniversitesi Kültür Evi'nde konferans serilerinin ilki gerçekleştirildi. Her hafta farklı bir konunun işleneceği konferansların ilkinde İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman 'Özel Hayatın Gizliliği ve Korunması' hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Kahraman, özel hayatın bire bir insan hayatı ile ilgili olduğunu ve insan hakkı meselesi olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Her ülkenin anayasasında bu konu ile ilgili düzenlemelerin olduğunu belirten Prof. Dr. Kahraman, "1948'de imzalanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile birlikte özel hayatın gizliliği konusu daha çok gündeme gelmeye başlamıştır" dedi. Prof. Dr. Kahraman, bununla birlikte günümüzde de süre gelen ırk ve cinsiyet ayrımcılıkları nedeniyle beyannamenin uygulanması konusunda problemler olduğunu ve tartışılması gerektiğinin altını çizdi.

Asıl amacın insanı yaşatmak üzere olması gerektiğini, bu sebeple de her alanda merkeze insanın konulması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kahraman, "Hukuk, sanat, ziraat, sağlık, siyaset, ne yaparsanız yapın, merkeze insanı koymanız gerekiyor. Bu olmadığı takdirde sıkıntılar ve başarısızlıklar oluyor" ifadesinde bulundu. İslam'ın da öncelikle insanı esas aldığını, insan şahsiyetini her şeyden üstün tuttuğunu söyleyen Prof. Dr. Kahraman, "Yalan, gıybet etme, ayıplama, hor görme, aşağılama gibi davranışlar dinimizce büyük günahlar arasında yer almaktadır" şeklinde konuştu. Son olarak sosyal medyaya da değinen Prof. Dr. Kahraman, "Sosyal medya, günümüzün gerekliliklerinden bir tanesi olsa da büyük sıkıntıları bulunan bir platform. Sosyal medya tabiki olsun ancak bir ahlakı, bir hukuku olsun. İnsana yakışır şekilde olsun. İnsanlar özel hayatlarını burada ifşaa etmemeliler. Kendilerini kamuya açmamalılar. Günümüzde özel hayatını sosyal medyaya paylaştığı için bir takım sorunlar yaşayan insanlar olduğunu biliyoruz. İnsanlar buna dikkat etmeliler. Kamuya açıldıkça insanlar mutlu olacaklarını düşünüyorlar ancak olayın tehlikeli boyutunu da görmek gerekiyor" sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Özel Hayatın Gizliliği ve Korunması
Haberin videosu için tıklayınız.