Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim elamanları Doç. Dr. Şeyda Polat ve Uzm. Y. Müh. Serap Gümüş, gerçekleştirdikleri AB projeleri ile takdir toplarken, yeni AB projelerine de imza atmaya devam ediyorlar.

2013 yılında kabul edilen ve 2015 yılında tamamlanan Avrupa Birliği (AB) 7. Çerçeve Programı Eurostars projesine 2 proje daha ekleyen ekip, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır'ı ziyaret ederek, bilgilendirme de bulundular. AB projelerinin hem ülkemiz hem de üniversitemiz için büyük önem taşıdığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çakır, Doç. Dr. Polat ve Uzm. Y. Müh. Gümüş'ü tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

İlk Proje 2015 yılında Tamamlandı
Serap Gümüş'ün doktora tez çalışması kapsamında gerçekleştirilen "Enfeksiyon Riskleri Azaltılmış ve Osteokondüktivitesi Geliştirilmiş PEEK Esaslı Spinal İmplantlar" başlıklı ilk projede enjeksiyon kalıplama ile üretilmiş omurga cerrahisinde kullanılan PEEK esaslı implantlara, geliştirilmiş antibakteriyel ve osseointegrasyon özellikler kazandırmak amaçlandı. 2015 yılında tamamlanan ve 350 bin € bütçeli projenin, proje çıktıları ticari ürüne dönüşme aşamasında olup klinik çalışmalara başlanma noktasında bulunuyor. Yürütücülüğünü Dopa İlaç San. Tic. Ltd. Şti.'nin yaptığı projenin diğer ortağı Joanneum Research.

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği'nden AB Projeleri
İkinci Proje Devam Ediyor
Çalışma grubunun ikinci AB 7. Çerçeve projesi olan Metal Allerjisi ve Bakteriyel Enfeksiyona Karşı Çizilmeye Dirençli Düşük Maliyetli Kaplamaların Geliştirilmesi" başlıklı proje ise 2015 yılında başladı ve halen devam ediyor. 653 bin € bütçeli ve Eurostars Programı kapsamında olan projenin amacı cilt ile temas eden eşyalarda, klinik cihazlarda, osteosentez ve diş implantlarında, metal temas-alerjisi (Ni, Cr, Co, V, Pd), Ti peri implantitis risklerini azaltmak ve antimikrobiyal koruma sağlamaktır. Proje yürütücülüğünü bir Avusturya firması olan Inocon yaparken, Dopa İlaç San. Tic. Ltd. Şti. ve Joanneum Research diğer ortaklar arasında yer alıyor.

Üçüncü Proje Otomotiv Sektörüne Yönelik
İki AB projesiyle yetinmeyen ve ikinci projeleri sona ermeden bir projeye daha imza atma başarısı gösterdi. Türkiye-Avusturya ikili işbirliği çerçevesinde otomotiv sektörüne yönelik "Yüksek Mukavemetli Fiber Katkılı PEEK Esaslı Otomotiv Parçalarının Hafifletilmesi Amacıyla 3D Yazıcı ile Üretimi ve Yüzeyinin Fonksiyonel Olarak Kaplanması" başlıklı projenin Türkiye bütçesi 183 bin $. Proje, LSS Laser-Sinter-Service GmbH tarafından yürütülen projenin ortakları arasında Coşkunöz Kalıp Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile RPD Rapid Product Development GmbH firmaları bulunuyor.

Ticari ürün geliştirmeye yönelik Eureka-Eurostars projelerinde üniversiteler firmaların altyüklenicisi olarak görev almaktadır. Son iki projede çalışma grubuna Bölümün doktora öğrencilerinden Y. Müh. Attila Alkan da katıldı.