Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde, bugün Kocaeli Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından "Mevzu Kadınsa" adlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Şerife Baştürk, Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği Kurucu Başkanı Nilgün Yılmaz, Küresel Ödüllü Öğretmen Zeliş Kurt, Makine Mühendisi Duygu Büyükyıldız Gül, Kişisel Gelişim Uzmanı Rana Kaplan, Avukat Begüm Gürel, Head of HR Merve Sezen, Nefes Terapisti ve Gestalt Bilinçaltı Kuantum Uzmanı Işıl Gence, Kültür Daire Başkanı Mimar Dilek Alp, Uranyen Astrolog Sevilay Erdiçem, Genç Girişimciler Kulübü üyeleri ve birçok öğrenci katıldı.
Kadının Her Alanda Güçlü Olmasını İstiyoruz
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Nilgün Yılmaz, "Mevzu Kadınsa" projesini desteklediğinin altını çizerek, "Biz kadının her alanda güçlü olmasını istiyoruz ve sizler iş hayatına dahil olacak olan kadınlarsınız. Dolayısıyla, sosyal ve kişisel anlamda kadınların güçlü olması bizim için çok önemli. Biz istiyoruz ki genç kadınlarımızın pırıl pırıl zihinleri ayrımcılığa maruz kalmasın, genç kadınlar geleceğe umutla, ışıkla bakabilsin ve daha çok istihdamda yer alarak ülke ekonomisinin güçlendirmesinde katkı sağlasın" dedi.
"Kadın ve Erkek Olarak Rollerimiz Eşittir"
Prof. Dr. Emel Şerife Baştürk, medyada kadın temsili ve toplumsal cinsiyet hakkında akademik çalışmalar yürüttüğünü belirterek, "Medyadaki metinlerine baktığımızda her zaman kadına karşı şiddet görüyoruz. Bunun sona ermesi için birbirimize destek vermek zorundayız. Evet, kadın ve erkek olarak biyolojimiz farklı ama bu rollerimizin eşit olduğunu değiştirmiyor. Madalyonun diğer tarafına baktığımız zaman erkeklerin de değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu değişimi sağlayamadığımız için şiddet haberlerini görüyoruz. Çünkü erkek, kadının hala aynı itaatle oturmasını istemekte. Toplumsal cinsiyet rolleri kadınları bazı rollere soktuğu gibi erkekleri de bazı rollere sokuyor. Bizim bunları duymayacak olan erkeklere ihtiyacımız var. Çünkü bu mücadele hareketinde erkeklerle beraber mücadele etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"Kadın Kadının Kurdu Değil, Yurdu Olmalı"
İzmir'in Menemen ilçesindeki bir köyde öğretmen olduğunu söyleyen ve bir proje başlattığını ifade eden Zeliş Kurt, "Başlattığımız 'Kadın Değişir, Toplum Değişir' projesiyle köylerde sosyal sorumluluk projeleri yaptık ama köy olduğu için fazla ilgi görmedi. Sonra köy kadınlarının eğlenceye ve maddi güce ihtiyaçları olduğunu anladım. Bu nedenle onlara istihdam sağlayacak projeler yapmaya gayret gösterdik. Yaptığımız her şey tesadüf eseri değil hepsi bir kelebek etkisidir. Kadın kadının kurdu değil, yurdu olmalı" şeklinde konuştu.
Etkinlik, Genç Girişimciler Kulübü tarafından katılımcılara teşekkür plaketi verilmesiyle sona erdi.
Haber: Ahmet Can Metin (Radyo K.İ.)
Mevzu Kadınsa
16 Mart 2020