KOÜ’nün Destekleriyle Ustam Kocaeli Projesi Hayata Geçiriliyor
30 Mart 2021
Kocaeli Üniversitesi’nin de destekleriyle hayata geçirilen ve Türkiye’ye model olacak olan Ustam Kocaeli Projesi’nin tanıtımı bugün (30.03.2021), Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün de katılımlarıyla Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Örgün eğitim çağı dışına çıkmış, herhangi bir mesleği olmayan veya almış olduğu mesleki eğitimle iş bulamayan bireylere sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda, mesleki ve teknik beceri kazandırıp, belgelendirerek beşeri sermayeyi geliştirmeyi amaçlayan Ustam Kocaeli Projesi'nin tanıtımı yapıldı. Proje tanıtımına Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, kent protokolü, sanayiciler, akademisyenler, paydaş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Proje Tanıtıldı
Projenin tanıtımı ile ilgili olarak yapılan toplantıda ilk olarak, projenin içeriği, bugüne kadar yapılanlar ve yapılması planlananlar ile ilgili olarak Doç. Dr. Bilsen Bilgili sunum yaptı. Proje ile ilgili görüşlerini bildirmek üzere sanayiciler adına Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, projenin özellikle ara eleman ihtiyacına yönelik oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ise, projenin paydaşları arasında yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
“Yetenekli ve Nitelikli Eleman Yetiştirme Konusunda Ülkemizin Hizmetindeyiz”
Proje tanıtımında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, ülkemizdeki diğer üniversiteler ile kıyaslandığında, oldukça fazla meslek yüksekokuluna sahip olan bir üniversite olduğumuza dikkat çekerek, “Bu kapsamda birkaç yıl önce “Endüstriyel İşgücü ve İstihdam Çalıştayı” adı altında iki günlük bir çalıştay düzenledik. Bu çalıştayda akademisyenlerimiz ile sanayinin farklı sektörlerinden temsilcileri bir araya getirdik. Çalıştayda, sanayinin işgücü ve istihdam ihtiyaçlarına yönelik beklentilerini değerlendirdik. Oldukça verimli olan bu çalıştay ülkemize de örnek oldu. Bugün bu noktaya gelmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Üniversite olarak yetenekli ve nitelikli eleman yetiştirme noktasında her zaman ülkemizin ve kentimizin hizmetindeyiz. Bu projenin hayata geçirilmesinde başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın olmak üzere emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Başvurular 12 Nisan’da Başlayacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, proje paydaşlarına teşekkür ederek, “Ortak akılla çok güzel bir projeye imza atıyoruz. Çok sayıda paydaşımız var. Bu bizim için gurur verici bir tablo” dedi. Proje başvurularının 12 Nisan’da başlayacağını duyuran Doç. Dr. Büyükakın, projenin ülkemize örnek olacağını vurguladı. Projenin, sektörün tam da ihtiyacı olan eğitimlerle gençleri donatacağını ve önemli bir eksiği kapatacağını söyleyen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise, yaptığı konuşmada projenin önemine değindi.
KOÜ’de Eğitimler Verilecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yönetiminde, Kocaeli’nin sanayisinde nitelikli istihdam ihtiyacını belirlemek amacıyla gerçekleştirilen proje ile kentimizde eğitim alt yapısına sahip olan Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Dilovası İMES ve Kocaeli Ticaret Odası’nda eğitimler verilecek. 3 ay sürecek eğitimler sonunda, kursiyerlere sertifika verilecek. Kocaeli Üniversitesi, Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO ve Ford Otosan MYO’nun alt yapı imkanları, eğitimler ve komisyonlarda görev almak üzere öğretim elemanları ile projeye destek olacak. Proje bünyesinde yürütülecek eğitimler KOUSEM üzerinden gerçekleştirilecek. Ön çalışmaların tamamlandığı projede; başlangıç aşamasında, komisyonlarda, teknik programlarda Prof. Dr. Engin Özdemir ve Doç. Dr. Abdulkadir Cengiz ile kursiyer alımlarında psikolojik ve yetenek testlerinin düzenlenmesinde Doç. Dr. Elif Karagün görev alacak.