Üniversite-Sanayi işbirliğine önem veren ve bu konudaki çalışmalarına her gün bir yenisi ekleyen üniversitemiz, Arçelik A.Ş. yöneticilerini konuk etti.
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi konferans salonunda bugün (11.03.2015) gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Saraç, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çanakcı, Arçelik A.Ş. Ar-Ge Direktörü Cem Kural, Ar-Ge yöneticileri Abdurrahman Şahin, Emre Oğuz, Namık Yılmaz, Arçelik A.Ş. uzmanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Sonuca Dayalı Çalışmalar Yapılacak Toplantıda Arçelik yöneticilerine teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çakır, "Daha önceden yapmış olduğumuz görüşmeler doğrultusunda, Arçelik'in buraya gerek üst yönetimi gerek ise farklı alanlardaki uzmanlardan oluşan bir ekip ile katılmış olması bizleri onore etti. Bu toplantı ve ikili görüşmeler neticesinde iki kurum arasında işbirliğinin başlayacağına ve sonuca dayalı çalışmaların oluşacağına inanıyoruz" dedi. Arçelik Ar-Ge Direktörü Kural ise, "Yaptığımız bu görüşmeleri sinerjiye dönüştürerek ortak projeler üreteceğiz. Bugün burada size kendimizi tanıtacağız. Neler yapıyoruz, neler yapmak istiyoruz, neleri birlikte yapabiliriz bunu konuşacağız" ifadesinde bulundu.
Kurumlar Tanıtıldı Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yönetici Arş. Gör. Mehlika Kocabaş, üniversitemiz ve TTO'yu tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. TTO'nun hizmetleri, hedefleri ve yapılan çalışmaları aktaran Arş. Gör. Kocabaş, "Bölge olarak Ar-Ge merkezlerine yakın bir konumdayız. Üniversitemizin gelecekte üniversite-sanayi işbirliğinde kritik bir rolü olacağına inanıyoruz" dedi. Ar-Ge yöneticilerinden Emre Oğuz, Arçelik ve Merkez Ar-Ge Direktörlüğünü tanıtan bir konuşma gerçekleştirdi.
İşbirliği Konularına Değinildi Arçelik Ar-Ge yöneticileri Namık Yılmaz, Motor ve Güç Elektroniği Teknolojileri ile ilgili bir sunum gerçekleştirirken, Abdurrahman Şahin ise Pişirici Cihazlar İşletmesi Ar-Ge bölümünün organizasyonunu ve Labaratuvar alt yapısını anlattı. Olası işbirliği konularına da değinen Şahin, "Enerji verimliliği önem verdiğimiz konuların başında yer alıyor. Bununla birlikte yapısal tasarım ve analiz, ısı-kütle transferi, güç elektroniği, elektronik tasarım, sensör teknolojileri, titreşim ve akustik gibi pek çok farklı alanda işbirliği yapabiliriz" dedi. Toplantıda son olarak Ar-Ge yöneticileri soruları cevapladı.