Narsistik kişilik bozukluğu gösteren kişiler kendini çok daha değerli görürken sürekli bir beğenilme çabası içerisinde oluyor. Bu kişiler etrafındaki insanları yetersiz ve önemsiz buluyor. Doç. Dr. Nursu Çakın Memik, empati yeteneği olmayan ve yoğun bir beğenilme ihtiyacı hisseden kişilerde narsistik kişilik bozukluğundan söz edilebileceğini kaydetti.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nursu Çakın Memik, "Çocuklarda narsistik kişilik bozukluğu var demek güç çünkü birey 18 yaşına kadar kişilik geliştirir. Daha fazla beğenilme ve övülme ihtiyacı duyan, eleştirildikleri zaman ciddi olarak üzülen, kolay arkadaşlık kuramayan ve çok fazla bir şey beğenmeyen çocuklar narsistik kişilik belirtisi gösterirler" dedi.

Aileler Dikkat Etmeli
Narsistik kişilik bozukluğu oluşmasında ailenin önemli bir etken olduğunu belirten Doç. Dr. Memik, "Aşırı övgüyle karşılaşan, her dediği yapılan ama sevgi ihtiyacı karşılanmayan çocuklarda bu durum daha fazla ortaya çıkıyor. Çocuklarının zekasına, güzelliğine ve özelliklerine abartılı ve gerçek dışı övgü yapıp emeğine, çabasına ve gayretine ilgi göstermeyen ailelerin çocuklarında narsistik kişilik bozukluğu ihtimali daha çok. Anne ve babaların bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haber: Hüseyin Durna (Radyo K.İ.)

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Hangi Çocuklar Narsistik Kişilik Bozukluğu Riskini Taşır?