Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Farabi Konferans Salonu'nda Kocaeli Üniversitesi Sualtı Topluluğu tarafından "Sualtı Eğitimi" adlı bir konferans düzenlendi.

Kocaeli Üniversitesi Sualtı Topluluğu Dalış Eğitmeni Mert Ozan Kamir, dalışta hidrostatik basıncın, suyun bizi etkilediği kuvvet olduğunu belirterek, "Her 10 metrede 1 atmosfer basıncı üzerimize etki ediyor, bu kısmı hidrostatik basınç olarak algılıyoruz. Atmosferik basınç ile hidrostatik basıncın toplamı mutlak basınç olarak ifade ediliyor. Bizim üzerimize etki eden basıncın en fazla olduğu nokta ilk 10 metredir. Dalış hastalıklarının görüldüğü yerde bu ilk 10 metredir. Bu yüzden vücudumuzun buna verdiği fizyolojik tepki de çok daha fazla olmaktadır. Yani basıncımız arttıkça hacmimiz düşüyor veya tam tersi basınç azaldıkça hacmimiz artıyor." dedi.

Üçyıldız Dalıcı Yönetim Kurulu Saymanı Furkan Ülgen, yüzerlik ekipmanlarında kontrollü çıkış uygulamasını anlatarak, "Çıkışlarda genleşen havayı boşaltarak yüzeye hızlanarak çıkışı engellemek, inişlerde de BC'yi doldurarak dibe hızlı inişi engellemek gerekir. Kontrolsüz çıkış, dalış sporu ile ilgili en tehlikeli rahatsızlıkların temelinde yatan sebeplerden biridir. Dalışçının, çıkış süresince boşaltma düğmesinin başının üstünde yüzeye doğru tutunarak yavaş yavaş boşaltmaya devam etmesi ve normal nefes almaya devam ederek çıkışı sadece palet gücünü kullanarak gerçekleştirmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Etkinlik soru cevap ile sona erdi.

Haber: Gizem Uçar(Radyo K.İ.)

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
KOÜ'de Sualtı Eğitimi Verildi
7 Mart 2019