Üniversite-Sanayi işbirliğinin bir ürünü olan Arçelik Prep Projesi lansmanı, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün de katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Arçelik Perakende TV'den canlı yayınlanan lansmana Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü yanı sıra, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Demirel, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ile Arçelik Strateji ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar, firma temsilcileri ve öğrenciler katılım gösterdi.

İstihdam odaklı uzaktan Ar-Ge çalışmalarına başlayan Arçelik, Kocaeli Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi ile işbirliği yaparak yazılım alanında okuyan öğrencilere yönelik bir projeyi hayata geçirdi. Prep adı verilen projede görev alan öğrenciler hem üniversite eğitimlerine devam edecekler hem de Arçelik'teki yazılım projelerine uzaktan katılım sağlayacaklar. Arçelik, Prep projesi ile Türkiye'deki yazılım sektörünü desteklemek, üniversitelerimizdeki genç yetenekleri ortaya çıkarmak, ülkemiz ekonomisine ve üretimine katkıda bulunmaları konusunda onlara öncü olmayı amaçlıyor.

Rektörümüz, Arçelik Prep Projesi Lansmanına Katıldı
3 Mart 2021
Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Prep projesi lansmanında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Ülkemizin ve dünyanın içerisinden geçmekte olduğu zor pandemi koşulları içerisinde, devletimizin önemli desteklerine rağmen istihdam büyük ölçüde zarar gördü. Bu olağanüstü koşullara rağmen gençlerimizin iş hayatına katılması ve tecrübe edinmesi başta olmak üzere, karşılıklı iş birliğini kapsayan böylesi bir projeyi çok önemsiyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Kocaeli Üniversitesi olarak yönetime geldiğimiz günden beri üniversite ile sanayinin işbirliğini birincil hedeflerimiz arasına koyan bir politika izledik. Bu çerçevede de ülkemizin en önemli sanayi kuruluşları ile karşılıklı verebileceğimiz destekleri aralıksız devam ettirmeye özen gösterdik. Bugün Arçelik A.Ş ile yaptığımız değerli birliktelik, temelde öğrencilerimizin uluslar arası ölçekte ülkemizin gururu olan kuruluşlardan birinin üretim sürecine katılmasını sağlayacağı gibi bölümümüzün teknolojik gelişmelere entegre olmasına da aracılık edecek. Kocaeli Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin staj sürelerinde veya sanayi ile yaptığımız işbirliklerinde en önem verdiğimiz husus kayıt dışı istihdam edilmemesi ve öğrencilerimizin haklarının savunulması oldu. Hatta kayıt dışı istihdamın ortadan kaldırılmasına yönelik çok önemli bir çabayı birkaç yıldır sürdürerek önemli başarılar sergiledik.

Bu noktada genç mezun arkadaşlarımız bu konudan en çok mağdur olanlarken; yaptığımız işbirliğinde görev alacak olan öğrencilerimiz konuya bizler kadar hassasiyetle ve profesyonelce yaklaşan Arçelik A.Ş bünyesinde tüm yasal haklarına sahip tam zamanlı bir çalışan gibi faaliyetlerini sürdürecekler. Bu hassasiyetlerinden ötürü kıymetli paydaşımıza ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tüm bölümleriyle Türkiye'de çok önemli bir yere sahip olmakla beraber, Bilgisayar Mühendisliği alanının konjonktür açısından ayrı bir yerde olduğunu vurgulamam gerekiyor. Bugün geldiğimiz noktada yazılım ve donanıma yönelik faaliyetler en az ağır sanayii kadar katma değere katkıda bulunmakta hatta çoğu zaman geçmektedir. Ülkemizin önüne koymuş olduğu hedefler dünya sınırlarını aşma noktasına gelmişken, bu hedeflere destek olacak yerli ve milli üretimi ön plana çıkartmak, bu hamleyi kendi üretimimiz yazılımlarla desteklemek, daha ileriye taşıyarak kendi donanımımızı üretmek nihai hedef olmalıdır.

Kuantum bilgisayarlarının aktif hale getirildiği, yapay zeka çalışmalarının bir üst noktaya taşındığı, bilgisayar öğrenmesi ve kullanıcı içerikli teknoloji çağına geçildiği bir dönemde gerçekleştirilen iş birliğinin bizleri çok daha iyi noktalara taşıyacağına yürekten inanıyorum. Bu tür iş birliklerinin temel amacı dünyayı farklı bir gözle gören, teknolojiyle ilk andan itibaren haşır neşir olan genç beyinlerle, siz değerli partnerimiz gibi kurumsallığını tamamlamış yapıları bir araya getirmektir. Kurumların yenilikçi bakışına üniversitelerin sunacağı katkı kadar, kurumların öğrencilerimizin vizyonunu genişletmesi, bundan sonra gerçekleştirilecek ar-ge projelerine sunacakları katma değer büyük önem taşımaktadır. Bu tür projeleri arttırarak ve üniversitemizin elinde bulunan tüm imkanları seferber ederek daha büyük bir kararlılıkla faaliyet göstereceğimizi ifade etmek isterim. Kocaeli Üniversitesi olarak ülkemizin araştırmada öncü üniversitelerinden biri olma hedefini önümüze tüm kararlılığımızla koyduk. Bu tür iş birliklerini de bu konuda önemli bir aşama olarak görüyor, çok değer veriyoruz. Öğrencilerimizin sanayide istihdama yönelik gerçekleştireceği uzun dönemli stajlar, yarı zamanlı çalışma imkanları ve bu çalışmalarla üniversitemize kazandıracağımız araştırma imkanları gelecek günlere daha güvenle bakmamızı sağlayacak. Sözlerime son verirken bu işbirliğinde emeği geçen tüm öğretim üyelerimize ve Arçelik firmasının değerli yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyor, ülkemizin iki değerli kurumu arasındaki dayanışmanın artarak devam etmesini temenni ediyor, stajyer öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

Prep projesi lansmanına konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, projenin hem amacı hem de kapsamını değerlendirdiği de büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, projede emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti. Lansman, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Demirel, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ile Arçelik Strateji ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar'ın da projeye yönelik fikirlerini paylaşmaları ile birlikte sona erdi.