Üniversitemiz Kandıra Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencileri geliştirdikleri proje ile tarım ürünleri yetiştirmeye başladılar. Öğr. Gör. Dr. Ayşegül Kanbak'ın rehberliğinde 'Kentsel tarım' olarak ifade ettikleri projede öğrenciler, fast food kültürüne karşı yerel gıda ürünlerinin yetiştirilmesi gerekliliğini destekliyor. Bu kapsamda öğrenciler okul bahçesine kıvırcık (marul), maydanoz, roka, soğan, ıspanak, turp, kara lahana fidesi diktiler. Bir diğer projede ise İşletme Yönetimi Programı öğrencileri, Kandıra merkezdeki Namazgah'a 50 çınar fidanı dikti. Öğr. Gör. Emine Demircili'nin öncülüğünde gerçekleştirilen fidan dikimi projesine Kandıra Belediyesi de destek verdi.