Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi, KOSGEB ve İŞKUR ortaklığında, üniversite mezunu gençleri girişimci olmaya teşvik etmek ve girişimci olacak gençlerin sürdürülebilir bir işletme modeli geliştirme çabalarına destek sağlamak amacıyla "Genç Girişimci Gelişmiş Ekonomi" konulu projenin startı verildi. Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Mekrezi'nde gerçekleştirilen açılış ile başlayan projede gençlere, 'Uygulamalı Girişimcilik', 'Proje Fikri Oluşturma' ve 'Özgeçmiş Hazırlama' eğitimleri verilecek.

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, KOSGEB Müdürü Atacan Yücel, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Kent Konseyi Kadın Meclisi temsilcileri ile çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı açılış töreninde, Özgür Bayraktar, başarılı bir girişimin altı kuralını paylaştı.

'İçindeki Girişimciyi Harekete Geçir' sloganıyla başlayan projenin açılış konuşmalarında, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 21. yüzyılın yaratıcılık, üretim ve girişimcilik olguları ile şekillendiğini belirtti. Yeni nesil girişimcilerin fikirleri üretebilen, projelendirebilen ve hayata geçirilmesi noktasında doğru kaynakları kullanabilen gençlerden oluşacağını aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, "Üniversiteler, yaratıcılık ve girişimcilik için gerekli olan zihinsel altyapıyı, eğitimi ve özgüveni vermekte önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle Kocaeli Üniversitesi olarak öğrencilerimizin fikirlerine gereken önemi göstermeyi bir görev biliyoruz" dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, bugün gençlere verilecek desteklerin gelecekte bir çok ülkenin ihracatından daha fazla ciro elde edecek şirketlerin oluşumuna imkan tanıyabileceğini vurguladı.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, girişimcilik ve inovasyonun önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi. Günümüzde girişimcilik, Ar-Ge ve inovasyonun vazgeçilmez başarı faktörleri haline geldiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Görgün, "En önemli sorunlardan bir tanesi olan işsizlik sorunu ile mücadelenin formülü, toplumdaki girişimcilik ruhunu beslemektir. Gençlerimizi girişimci olmaya, kendi şirketlerini kurmaya ve istihdam üretmeye davet ediyoruz" dedi. Ekonomideki en önemli değerin üretmek olduğunu, bunun yolunun ise işletmelerin sayısını arttırmaktan geçtiğini aktaran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Özak ise, "Ülkemizde mesleki ve akademik eğitim almış genç bir nüfusa sahibiz. Bu gençlerimizi girişimcilik eğitimleri ile cesaretlendirip, desteklediğimizde daha fazla girişimcinin de önünü açmış olacağız" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının devamında KOSGEB Müdürü Atacan Yücel, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ve MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan da, projenin önemi ve gençlerin desteklenmesinin ülkemize kazandıracakları ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Açılış konuşmalarının ardından ise başarılı bir girişimci olan ve aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi mezunlarımızdan Özgür Bayraktar, başarı hikayesini ve başarılı bir girişimci olmak için dikkat edilmesi gereken altı kuralı paylaştı. Bayraktar gençlere, "Her iş iyi bir ekip ile başlar, kararlı bir ekip olun. Rakiplerinizi iyi takip edin ama yenilikçi olun. Elinizden geldiği kadar sade olun. İyi dinleyiciler iyi dersler çıkartır, kullanıcı odaklı olun. Hızlı karar verin, fırsatçı olun. Tabii ki hırslı olun" dedi.


Projenin hedef kitlesini; Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi'nde öğrenim gören ön lisans/lisans/yüksek lisans/doktora programlarındaki son sınıf öğrencileri oluşturuyor. Projeyle 1000 öğrenciye 40 saatlik bir eğitim programı düzenlenmesi hedefleniyor. Eğitimin 32 saatlik kısmı "Uygulamalı Girişimcilik" ve 8 saatlik kısmı ise "Proje Fikri Oluşturma ve Özgeçmiş Hazırlama" üzerine yapılacak. Bugün yapılan açılış töreni ile başvuruların alınmasına başlanacak ve iki hafta sürecek. Eğitim sonunda, eğitime katılan ve başarılı olan öğrencilere KOSGEB onaylı "Eğitim Katılım Belgesi" verilecek. Ayrıca eğitimlere katılan öğrencilere İŞKUR cep harçlığı verecek ve sağlık sigortası yapacak. Projeye başvurarak eğitim almak isteyen öğrenciler http:\\icindekigirisim.marka.org.tr adresinden ilgili başvuru formuna erişilebilecekler.

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Genç Girişimci Gelişmiş Ekonomi Projesi Başladı