Kadim sanatlara ev sahipliği yapan Kocaeli Üniversitesi Kültür Evi, sanatsal kurslarını sürdürürken bir yandan da vermeye devam ettiği konferanslarla öğrencileri ve halkı bilgilendirmeye devam ediyor.

Tarih ile sanatı zaman içerisindeki olgularıyla harmanlayarak kültürel zenginlikleri paylaşan Kültür Evi'nde dün (21.11.2017) Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Seramik Cam ve Çinicilik Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol tarafından "Çini Prosesi ve Türkiye'de Çini" konferansı düzenlendi.

Çok sayıda öğrenci ve sanatsever katıldığı konferansların diğerinde ise Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Pelin Güleda Karadeniz, "Türk Sanatında İznik ve Kütahya Çinilerinin Günümüze Yansımaları" adlı konferansla dinleyicileri İznik ve Kütahya çinileriyle ilgili bilgilendirdi.

Çini Denilince Akla İznik ve Kütahya Geliyor
Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol, Türkiye'de çini deyince akla İznik ve Kütahya çinisinin geldiğinden bahsederek, "İznik çinisinde uzun ve rahat çizgileri görebiliyoruz. Bu çiniler maddi açıdan oldukça yüksek değerler taşıyor. Kütahya çinisi ise UNESCO'ya girerek değerinin karşılığını bu şeklide görmüştür" dedi.

Pelin Güleda Karadeniz ise çininin mimariye bağlı olarak geliştiğini ifade ederek, İslamiyet sonrası dönemde İznik ve Kütahya çinilerinin kültürel etkilerle yapıldığını söyledi. Konferans, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Evi Müdürü Öğr. Gör. Yıldırım Karadeniz'in Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol ve Öğr. Gör. Pelin Güleda Karadeniz'e teşekkür etmesiyle sona erdi.

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Kültür Evi'nde Çini Konferansları