Kalkınma Bakanlığı desteğiyle yürütülen proje kapsamında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde bulunan araştırma merkezleri ve laboratuvarlar tek çatı altında toplanacak. 36 aylık bir sürede yapılması planlanan projenin Kocaeli Üniversitesi için oldukça önemli olduğunu söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, proje içeriğine dair bilgiler verdi.

Dekan Prof. Dr. Utkan, "Bu proje, var olan klinik ve deneysel araştırma laboratuvarlarının zenginleştirilmesini, güncelleştirilmesini ve teknolojilerinin yenilenmesini amaçladığı gibi Tıp Fakültemizdeki laboratuvarların tek çatı altında toplamayı hedefliyor. Kalkınma Bakanlığı'nın bu projeyi desteklemesindeki en büyük etken de zaten bu oluyor" dedi.

Tıp Fakültesi bünyesinde bulunan Deneysel ve Klinik Araştırma Merkezi (DEKART), Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÖGEM), Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Birimi (DETAB), Moleküler Araştırma Laboratuvarı gibi araştırma merkezileri ve laboratuvarların tek çatı altında toplanarak bir sinerji yaratılacağını vurgulayan Prof. Dr. Utkan, "Bu sinerjinin yanı sıra, benzer araştırmacıların aynı alanda bulunması ve gerekli malzemelerin temini için kolaylık sağlayacak. Birtakım özel malzemelerin korunmasını gerektiren özel ortamlara da ihtiyaç var. Bu merkez aynı zamanda bunu da sağlayabilecek. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda projenin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor" ifadesinde bulundu.

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Araştırma Merkezleri Tek Çatı Altında Toplanıyor
Projeyi 36 ay gibi bir sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Zafer Utkan, "Proje kapsamında laboratuvarların zenginleştirilmesi veya mevcut ekipmanların yenilenmesi Kalkınma Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleşecek" dedi. Kalkınma Bakanlığı'nın üniversitemize tahsis ettiği 10 milyon TL'nin altyapı gelişimi için kullanılacağını ve önceliğin malzeme teminine verileceğini kaydeden Prof. Dr. Zafer Utkan ayrıca 2016-2017 yılında kullanılacak paranın büyük bir kısmının Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne verildiğini söyledi.

Projeye farklı birimlerin de destek vereceğini aktaran Prof. Dr. Utkan, bu merkezlerin müdürlerinin ve çalışanlarının özverili çalışmaları sonucu projenin şekillendiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Utkan, "Bu merkezlerdeki çalışmalar sadece hizmet üretmiyor. Bu araştırmalar hem ulusal hem uluslararası çalışmaların yapılabileceği merkezlerdir. Dolayısıyla sadece akademik ve teknik personelin talepleri değil başka yerlerden gelen talepler de değerlendirilecektir. Bu laboratuvarlarda hastane laboratuvarı gibi sadece hizmet verilmemekle birlikte ilerde ticarileşebilecek ürünlerin elde edilebileceği ortamlar sağlayacak çalışmalar yapılacak" dedi.

Tıp Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Kocaeli Üniversitesi'nin bölgede parlayan bir yıldız olduğunu ve bölge için öneminin her geçen gün arttığını sözlerine ekleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, hem tıp bilimine hem de bölge halkına verdiği hizmeti büyütmek adına önemli projeler üretmeye devam edeceklerini belirtti.