Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı İnvazif Kardiyoloji Araştırma ve Uygulama Birimi'nde, Prof. Dr. Ertan Ural, Doç. Dr. Göksel Kahraman, Doç. Dr. Teoman Kılıç ve Doç. Dr. Ulaş Bildirici'den oluşan ekip 2 yılı aşkın süredir kalp krizlerine "Yedi Gün 24 Saat" acil olarak müdahale ediyor.
2012 Yılı İtibariyle 300'den Fazla Hasta Tedavi Edildi Kocaeli Valiliği, Üniversitemiz, İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 Acil Hizmetleri ile yürütülen ortak proje doğrultusunda kalp krizi geçiren bir hasta, acil olarak ambulansla üniversitemize geliyor, tıkanan damarı açmak için hasta anjiyo laboratuarına alınıyor ve kısa bir süre içerisinde kalp kasında kalıcı hasar veya ani ölüm gelişmeden hastanın hayati tehlikesi büyük ölçüde ortadan kaldırılıyor. 2012 yılı itibari ile bu yöntemle 300'ün üzerinde hastaya müdahale ettiklerini belirten Koroner Yoğun Bakım Ünitesi ve İnvazif Kardiyoloji Araştırma ve Uygulama Birimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Ural, "Üniversitemiz bünyesinde verilen bu hizmet halk sağlığı açısından oldukça önemli. Bu sayede birçok hasta kalp yetersizliği, ölümcül ritim bozuklukları gibi kalp krizi ile ilişkili ani ve ciddi komplikasyonlar gelişmeden başarı ile tedavi ediliyor" dedi.
Erken Müdahele Hayat Kurtarır En iyi tedavi yönteminin tıkalı olan damarı bir an evvel açmak olduğunu belirten İnvazif Kardiyoloji Araştırma ve Uygulama Birimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Teoman Kılıç ise, "Kalp krizinde erken müdahale hayat kurtarıyor" diye ekledi. Kocaeli Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilek Ural, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Aydınlık, İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve 112 Acil Hizmetleri sorumlusu Dr. İrfan Turan ve Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Ayfer Öz ile birlikte başlatılan proje il genelindeki tüm hastanelere iletilerek proje kapsamında ilimizde kalp krizi geçiren hastalar en kısa sürede üniversitemize getirilerek 7 gün 24 saat tedavi ediliyor.
Üniversitemizde Kalp Krizine 7 Gün 24 Saat Müdahele