Kocaeli Üniversitesi'nde Kazakistan ve Özbekistan'dan gelen Kardiyoloji Hekimlerine Açık Ameliyatsız Yöntemle Aort Kapak Takılması (TAVI) Eğitimi ve Uluslararası Tavı Sertifikasyonu verildi.

Üniversitemiz Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Teoman Kılıç ve ekibi tarafından, Kazak ve Özbek Kardiyoloji enstitülerinden gelen hekimlere, açık ameliyatsız yöntemle aort kalp kapağı takılması (TAVI) eğitimi ve uluslararası TAVI sertifikasyonu verildi. Kazakistan'dan dört, Özbekistan'dan iki hekimin katıldığı 1 günlük teorik ve 1 günlük gözlemsel eğitim sonrasında, üniversitemize açık ameliyatsız yöntemle aort kapağı takılması işlemi için başvuran iki hastaya da Prof. Dr. Teoman Kılıç tarafından başarılı bir şekilde TAVI işlemleri uygulandı.

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
KOÜ'den , Kazak ve Özbek Kardiyologlara Eğitim
Türkiye'nin En Önemli TAVI Merkezlerinden Biri
KOÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Teoman Kılıç, yaptığı açıklamada, 6 yıldan beri yapısal kalp hastalıklarında girişimsel kardiyolojik işlemlere yönelik araştırma ve çalışmalar başlattıklarını belirti. Son 4 yıl içinde özellikle ciddi aort darlığı olan ve açık cerrahi için yüksek risk taşıyan kişilerde, açık ameliyatsız yöntemle TAVI işlemini başarıyla uyguladıklarını ve Türkiye'nin en önemli TAVI merkezlerinden biri haline geldiklerini söyledi.

Ekip Çalışması Önemli
Ülkemizin önemli TAVI merkezlerinden biri olarak, uluslararası TAVI eğitimi ve uluslararası TAVI sertifikasyonu veren bir merkez haline gelmenin de tüm ekip için gurur verici olduğunu belirten Prof. Dr. Kılıç, ''Geçmişte ciddi aort darlığı olan ve ameliyata uygun olmayan hastalar ne yazık ki kaybedilirken günümüzde açık ameliyatsız olarak TAVI işlemi ile başarıyla tedavi edilmektedir. Hastalarımız işlemin ardından 3-4 gün içerisinde taburcu olmaktadır. Burada ekip çalışması çok önemlidir. İşlemi gerçekleştirirken uygun görüntüler alınması, özellikle uygun kapak seçimi, yerleştirilecek kapağın boyutunun belirlenmesi ekip halinde çeşitli ölçümlerle gerçekleştirilecek işlemlerdir. İyi bir ekip çalışması beraberinde başarıyı getirir" dedi.

100'e Yakın Hasta Tedavi Edildi
TAVI işleminin 45 dakika ile 1.5 saat arasında değiştiğini kaydeden Prof. Dr. Kılıç, "Bu güne kadar Türkiye'nin çeşitli illerinden üniversitemize başvuran 100'e yakın hastaya müdahale ettik. İşlem sonrasında herhangi bir sorun yaşamadık ve hastalarımız başarıyla taburcu edildiler. Ciddi aort darlığı olan cerrahi için yüksek risk taşıyan hastalarımız, TAVI işlemi için kliniğimize rahatlıkla başvurabilirler" açıklamasında bulundu.