Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşlarının kapasitesinin güçlendirilmesi hibe programı kapsamında yürütülen "Güvenli Bir Hayat Var" projesi kapanış toplantısı, Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.


Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde yürütülen ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Kocaeli Şubesi'nin proje sahibi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Kocaeli Barosu, Düzce Nilüfer Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi'nin proje ortağı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Gölcük Kaymakamlığı'nın proje iştirakçisi olarak yer aldığı Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen " Güvenli Bir Hayat Var" projesi kapanış törenine Vali Yardımcısı Dr. Ali Yener, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Fatih Akbulut, KASAUM Müdürü Prof. Dr. Münevver Tekcan, proje iştirakçileri ile STK temsilcileri katıldı.

Katkı Sunanlara Plaket Verildi

Toplantı açılış konuşmalarında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çiftçi, 2014 yılı Şubat ayında başlayan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, "Projenin tüm paydaşlarına, katılanlara ve katkı verenlere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Kocaeli Üniversitesi KASAUM Müd. Yard. ve Proje Eğiticisi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Gökalp Kutlu, Düzce Nilüfer Kadın Çevre Kültür ve İşl. Koop. Temsilcisi Selma Demirelli, Kocaeli Barosu Temsilcisi Av. Nurhan Atalay, Düzce Üniversitesi KASAUM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şule Çeviker Ay ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Mehmet Kaygusuz da proje ile ilgili konuşma gerçekleştirdiler. Proje kapsamında hazırlanan kamu spotunun ilk gösteriminin yapıldığı toplantıda, Proje Koordinatörü Yasemin Gözkonan Kahveci proje süresince yapılan çalışmaları aktaran bir sunum gerçekleştirdi. Selma Demirelli'nin Doğu Marmara Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu'nu tanıtmasının ardından ise, projeye katkı sunanlara plaket takdim edildi.

Projenin Amacı
Projenin genel amacı, ülkemizde kadına yönelik her tür şiddetin ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin tüm tarafların işbirliği ile uygulamaya konulmasına katkıda bulunmak, sivil toplumun güçlendirilmesi yoluyla kadının insan haklarının korunması çalışmalarını bölge ölçeğinde geliştirmek, yaygınlaştırmak ve bu çalışmaları entegre etmek. Bu doğrultuda proje Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde kadına yönelik şiddet ile mücadeleyi gündemine alan sivil toplum kuruluşlarının ve girişimlerinin kapasitesinin geliştirilmesi, bu alanda yerel ve bölgesel işbirliğini teşvik etmek suretiyle toplumsal cinsiyet tabanlı şiddetle mücadelede hizmetlerin iyileştirilmesi ve bu yönde bilincin artırılmasını hedeflemektedir.

Yürütülen Çalışmalar
"Güvenli Bir Hayat Var" projesi kapsamında kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık yaratmayı amaçlayan ve Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde kadına yönelik şiddetle mücadeleyi gündemine alan sivil toplum kuruluşları arasında yerel ve bölgesel işbirliğini sağlamayı hedefleyen çalışmalar yapıldı. Proje süresince "Mevcut Durum Analizi Araştırması", "Medyada Kadın İmgesi Çalıştayı", "Kamu Hizmetlerinden Beklentiler Çalıştayı", "Kadın Dostu Kent Çalışması", "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Toplumsal Cinsiyet Eğitimleri" , "Platform Toplantıları", "Kamu Spotu Hazırlanması" gibi toplumsal cinsiyet tabanlı kadına yönelik şiddetle mücadelede hizmetlerin iyileştirilmesi ve bu yönde bilincin artırılmasını hedefleyen faaliyetler gerçekleştirildi. Bu faaliyetler sonunda oluşturulan raporlar ile çıktılar ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşıldı.

Güvenli Bir Hayat Var Kapanış Toplantısı
Çiftçi
Ay
Kutlu
Atalay
Demirelli
Kaygusuz