Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ilk güdümlü proje desteğini faaliyete geçiriyor. Uzun süredir üzerinde çalışılan ve Doğu Marmara Bölgesi için katma değer yaratacak Kocaeli Üniversitesi'nin hazırladığı "Troponin I ve CK-MB Tanı Kitlerinin Üretilmesi" konulu projenin sözleşmesi imzalanıyor.
Toplam Bütçesi 1.367.740,58 TL olan ve Ajansın 1.025.805 TL kısmını desteklediği projenin amacı; Koroner arter hastalıklarının tanısında kullanılmak üzere yurtdışından ithal edilen Troponin I ve CK-MB kitlerinin Doğu Marmara'da üretilmesini sağlamak ve iç piyasada satışını gerçekleştirmektir.
Yaklaşık iki yılda bitirilmesi planlanan projenin beklenen sonuçlarını şu şekilde sıralayabiliriz. Tamamen yurtdışından ithal edilen yüksek teknolojiye dayalı tanı testlerinin yurtiçinde üretilmesi ve ticarileştirilmesi, ticari olarak piyasadan teminin maliyetli olan Troponin I ve CK-MB kitlerinin okunacağı cihazın tasarlanıp üretilmesi, kitte kullanılan antijen ve antikorlar için patent alınması, patent haklarının ve üretilen Troponin I ve CK-MB kitlerinin kar amaçlı satılması.
Bölgemiz için katma değer yaratacak bu proje faaliyete geçtiğinde kendi alanında dışa bağımlılığı sona erdirecek. Ayrıca bu projeyle yüksek teknolojiye dayalı kit üretiminde bilgi birikiminin artması, bu alanda yeni bilgilerin üretilmesine de katkı sağlaması, ithal kitlerinin yerli olanaklarla üretilmesi, Doğu Marmara Bölgesinde sağlık alanındaki harcamanın azaltılması, proje kapsamında üretilecek bilginin sınai ve mülki haklarının Türkiye'ye kazandırılması, Türkiye'nin sağlık alanında küresel ölçekli rekabet gücünün artırılması gibi katma değer yaratacak unsurlar faaliyete geçmiş olacak.

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
MARKA'nın İlk Güdümlü Projesi Kocaeli Üniversitesi ile Faaliyete Geçiyor