KOÜ’lü akademisyenler, Deprem Zararlarının Azaltılmasında Ortak Akıl Çalıştayına katıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından “Bursa ve Kocaeli İlleri Deprem Araştırmaları ve Değerlendirme Ortak Akıl Çalıştayı” 6-7 Kasım tarihlerinde AFAD Ankara Kampüsü’nde düzenlendi.

 

AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen tarafından açılışı yapılan çalıştayda Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin de içinde olduğu 5 farklı projenin sunuşları gerçekleştirilerek projeler arası koordinasyon ve yeni proje görüşmeleri gerçekleştirildi.

 

Çalıştayda; “Kocaeli ve Bursa’da Kurulu Kuvvetli Yer Hareketi Deprem İstasyonları için Spektral Azalım Parametresinin Belirlenmesi (Yürütücü: Prof. Dr. Fadime SERTÇELİK, Araştırmacı: Dr. Hamdullah LİVAOĞLU)”, “Bursa Gaz Dağıtım Sisteminde Acil Müdahale Sisteminin Kurulması (Yürütücü: Prof. Dr. Şerif BARIŞ, Araştırmacı: Dr. Öğr. Üyesi Berna TUNÇ, Dr. Deniz ÇAKA)”, “Hasar Yapıcı Depremler için Acil Uyarı ve Müdahale Sistemi Geliştirilmesi ve Kurulması: Bursa Örnek Çalışması (Yürütücü: Prof. Dr. Şerif BARIŞ, Araştırmacı: Dr. Öğr. Üyesi Berna TUNÇ, Dr. Deniz ÇAKA)”, “Bursa Civarında Deprem Kaynağı Olabilecek Diri Fayların Jeolojik ve Jeofizik Yöntemlerle Saptanması (Araştırmacı: Prof. Dr. Bülent ORUÇ, Doç. Dr. Ertan PEKŞEN)” ve “Kentlerin Depreme Dirençliliğinin Mekânsal Analiz Yöntemleri ile İncelenmesi: İzmit Kenti Örneği (Araştırmacı: Dr. İsmail Talih GÜVEN)” projelerinin sunumları gerçekleştirildi.

8 Kasım 2021