KOÜ'de Hasat ve Dikim Şenliği

Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen 'Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi' kapsamında bugün (05.11.2021) Arslanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi'nde 'Hasat ve Dikim Şenliği' gerçekleştirildi.

 

Şenlik kapsamında onlarca melisa fidesi toprakla buluşurken, tıbbi nane hasatı yapıldı. Şenliğe, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çağlar, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuzhan Urhan, Genel Sekreter Doç. Dr.  Mustafa Eren, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Oktay Tomar, üniversitemiz yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler ile il protokolünden çok sayıda kişi katıldı.

 

Şenlikte ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve il protokolünün de katılımı ile tıbbi nane hasatı ve melisa fidanlarının dikimi yapıldı. Şenlik öncesi öğrencilere seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Üniversitesi'nin kalitesinin her geçen gün arttığını ve bir marka haline geldiğini ifade ederek, "Üniversitemiz sizlerle daha da ileri gidecek. Bu üniversitenin bir parçası olduğunuz için kendinizle gurur duyun." dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise "Sizleri çok seviyoruz. Hepinizi selamlıyorum. Hasat şenliğiniz kutlu olsun. İyi eğlenceler." diyerek şenliğin başlattı. Şenlik kapsamında Bilal Sonses bir de konser verdi.

 

Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında çalışmalara başlanan projede ilk etapta 200 dekarlık alana tıbbi nane, melisa ve biberiye gibi belirlenmiş bazı bitkilerin ekimi yapılacak. Projede aktif olarak görev alacak öğrenciler, hem araziyi  hem de tıbbi aromatik bitkileri yakından tanımış olacak.

5 Kasım 2021