KOÜ'den Seka Kültür Havzası Projesi’ne büyük destek

Kocaeli kentine büyük değer katması beklenen Seka Kültür Havzası Projesi’nde, Kocaeli Üniversitesi’nden akademisyeninden öğrencisine kadar pek çok kişinin emeği bulunuyor.

 

Seka Kültür Havzası fikir projesi tanıtım programı bugün (04.11.2021) Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün de katılım gösterdiği tanıtım programında; Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elşen Veli, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süreyya Temel, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Şenyurt, Arkeoloji Bölümü ile Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri yanı sıra Kocaeli Üniversitesi öğrencileri de yer aldı.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın ev sahipliğinde yapılan törende, proje ile ilgili projenin dünyaca ünlü mimarı Emre Arolat tarafından sunum gerçekleştirildi. İl protokolünden çok sayıda davetlinin de takip ettiği tanıtım programında, projenin içeriği ve fikirleri ile ilgili Mimar Emre Arolat çok sayıda bilgi verdi.  Sunumuna kendisini tanıtarak başlayan Mimar Arolat, kentsel stratejilerin belirlenmesinde katılımın önemine değindi. Projenin henüz bitmediğine dikkat çeken Arolat, kentin dinamiklerinden alınacak fikirler ile projenin son halini alacağını belirtti.

 

Batı terminali, seka kültür havzası ve eski mannesman fabrika alanını içine alan bölgeyi kapsayan projede özellikle Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross’un verdiği bilgilerin projenin kaderini değiştirdiğine vurgu yapan Mimar Emre Arolat, aynı zamanda Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Yeşim Kösten’e, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerine ve Jeofizik Mühendisliği’nden Öğr. Gör. Dr. İsmail Talih Güven’e verdikleri destekler dolayısıyla teşekkür etti.

 

Projeyi çok önemsediklerini ve Kocaeli kentine çok büyük değer katacağını ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise, proje ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Bu projede çok büyük emek olduğunun altını çizen Doç. Dr. Büyükakın, Seka Kültür Havzası Projesi’nin; endüstriyel bir alanın kültürel bir alana dönüşümünü sağlayacak dünyadaki en büyük projelerden bir tanesi olduğunu aktardı. Kentin tüm dinamikleriyle temaslar kurulacağını ve projeye katkı için fikirler alınacağını söyleyen Doç. Dr. Büyükakın, projeye desteklerini her zaman sunan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile Kocaeli Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerine teşekkür etti.

 

Sunumun ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Tanıtım programına katılan davetliler, proje kapsamında hazırlanan detaylı maket üzerinden de hem merak ettikleri soruları sorarken hem de projeye katkı sunacak fikirlerini paylaştılar.

4 Kasım 2021