KOÜ Teknopark’tan Önemli Yükseliş

Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark), gücüne güç katmaya ve her geçen gün performansını arttırmaya devam ediyor.

 

Küresel ölçekte markalar yaratan, uluslararasılaşmış, Ar-Ge, tekno-girişim ve inovasyon ekosisteminde lider bir teknopark olma vizyonu taşıyan Kocaeli Üniversitesi Teknoparkı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan endekse göre, performansında çok önemli bir yükseliş sağladı ve ülkemizdeki önemli teknoparkları geride bıraktı.

 

Bünyesinde bulundurduğu firmalar ile kurulduğu günden bugüne çok sayıda projeye imza atmış olan Kocaeli Üniversitesi Teknopark’ı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıkladığı “Teknopark Performans Endeksleri Grafiği”ne göre, Türkiye’deki teknoparklar arasında ilk 20’de yer aldı. Yıllara göre performansını her geçen gün arttıran Kocaeli Üniversitesi Teknopark’ı açıklanan endekse göre bir önceki dönem 54 teknopark arasında 33. sırada yer alırken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katıldığı 8. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde yapılan açıklamada 63 teknopark arasında 20. sıraya yükseldi.

 

Geçtiğimiz günlerde, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü başkanlığında yapılan “Kocaeli Üniversitesi Teknopark Olağan Genel Kurulu”nda  bu başarıdan duyulan memnuniyet ifade edilirken, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, KOÜ Teknopark’ın göstermiş olduğu başarıların ve yükselişin önümüzdeki yıllarda da artarak süreceğine inandığını ifade etti.

 

 

29 Kasım 2021