KOÜ Eğitim Fakültesi’nden “Mezunların bakışıyla öğretmenlik mesleği”

Eğitim Fakültesi Öğrenci Kulübü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. “Bu kalp seni unutur mu”, “Ellerimde çiçekler”, “Sevdadandır” gibi sevilen şarkıların söylendiği dinletiyle, dinleyiciler keyifli dakikalar yaşadı.

 

Dinletinin ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü başkanlığında çevrimiçi olarak “Mezunlarımızın Bakışıyla Öğretmenlik Mesleği Paneli” düzenlendi. Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Gürkan Yavaş moderatörlüğünde yürütülen toplantıya Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, mezun öğretmenler ve çok sayıda konuk katılım sağladı.

 

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü günün anlam ve önemine değinerek panelin açılış konuşmasını yaptı. Panel, açılış konuşmasının ardından Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük’ün konuşmasıyla devam etti.

 

 “Eğitimin ana aktörü öğretmenlerdir”

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, bugünün öğretmenler için, eğitmenler için önemli bir gün olduğuna dikkat çekerek, “Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden, görevleri başında şehit olan öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, bizlerin yetişmesinde üzerimizde emeği olan tüm öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. İnsan yetiştirmede ve toplumların gelişip şekillenmesinde önemli bir rol oynayan öğretmenlik mesleği, insanlık tarihinin en önemli ve özveri gerektiren, kutsal mesleklerindendir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır” sözüyle de bu durumu en güzel şekilde ifade etmiştir. Yine Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Atatürk’e “Memleketi kurtardınız Paşam, şimdi ne yapmak istersiniz?” sorusu sorulduğunda “Eğitim Bakanı olarak milli irfanı yükseltmeye çalışmak en büyük emelimdir” cevabını vererek eğitim ve öğretimin önemini vurgulamıştır. Biz 1981’den beri 24 Kasım tarihinde Öğretmenler Gününü kutluyoruz. Atatürk’ün Başöğretmenliğinde yaptığı her reformların ve yeniliklerin esası akıl ve bilim odaklıydı. Eğitimin ana aktörü öğretmenlerdir. Dolayısıyla bir toplumun kalkınmasında öğretmenlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir Öğretmene değer vermeyen bir toplum kalkınamaz, gelişemez. Çünkü öğretmenler bir toplumun geleceğini inşa eden, toplumun geleceğine yön veren bir mesleğin mensuplarıdır. Öğretmenler; insanları eğiten, onlara sorumluluk duygusunu aşılayan, iyiyi, doğruyu, güzeli öğreten, faydalı olan, ahlakı öğreten, fedakar insanlardır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerin milli irfanı yüksek bireyler olarak yetişip ülkemize ve insanlığa faydalı kişiler olarak görmek biz öğretmenlerin de en büyük arzusudur” ifadelerini kullandı.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü’nün anlam ve önemine vurgu yapılan panelde, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun öğretmenler deneyim ve tecrübelerini katılımcılara aktardı. Panelistlerin konuşmalarının ardından etkinlik sona erdi.

 

Haber: Kerem Osman Gökkür (BHİ/RATAM)

25 Kasım 2021