Kocaeli Üniversitesi’nde gerçeği aratmayan tatbikat

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Binası’nda bugün, Kocaeli İtfaiyesi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ve Cenksan Yangın Söndürme katkılarıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Gerçekleşen tatbikatta, muhtemel yangın olaylarının önlenmesi için gerekli koruyucu önlemlerin alınması, yangın esnasında kurtarma tekniklerinin uygulanması, mevcut personelin yangın konusunda bilgilendirilmesi, olası afette yangının söndürülmesi ve bina tahliye işlemlerinin gerçekleştirilmesi amaçlandı. Gerçeğini aratmayan tatbikat başarıyla sonuçlandı.

“Amacımız eksiklikleri görmek ve gidermek”

Tatbikat hakkında konuşan Sivil Savunma Amiri Kenan Karadaş “Hastanemizin sağlık standartları gereği yapılması gereken yıllık uygulamalı yangın tatbikatını gerçekleştirdik. Bu tatbikat ile itfaiyenin geliş süresini ve müdahale ekiplerinin seviyesini görmüş olduk. Amacımız eksikliklerimizi görmek ve gidermek” ifadelerini kullandı.

Tatbikat toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

25 Kasım 2021