Üniversitemizden, Onko Koçsel İlaçları fabrikasına ziyaret

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında üniversitemizden, Onko Koçsel İlaçları fabrikasına bir ziyaret gerçekleştirildi.

 

Ziyarete, üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ile Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Efendi katılım gösterdi. Ziyarette ayrıca Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın ile İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

 

Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliklerini geliştirmek ve sayısını artırmak amacıyla, onkoloji alanında ilaçlar geliştiren ve üreten Onko Koçsel İlaçları fabrikasına gerçekleştirilen ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaret kapsamında ilk olarak Onko Koçsel İlaçları Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Koç tarafından fabrika hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Toplantı sonrası fabrikadaki Ar-Ge bölümü ile üretim bölümü gezilen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilen ziyarette; kamu, üniversite ve sanayinin içerisinde yer aldığı ortak projeler ve işbirliklerinin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

3 Kasım 2021