Rektörümüz, Kamu Görevlileri Etik Kurulu programına katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından ilimizde düzenlenen program kapsamında "Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri" adlı konferansa katıldı.

 

Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı ve Danıştay Onursal Başkanı Zerrin Güngör, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kamu Görevlileri Etik Kurulu üyeleri, il protokolü, şube müdür ve yardımcıları ile çok sayıda okul müdürü yer aldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmalarını ise Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı ve Danıştay Onursal Başkanı Zerrin Güngör, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yaptı. Konferansın oldukça faydalı olacağı vurgulanan program açılışında, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Zerrin Güngör, kurulun kuruluş amacı ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. "Kamu görevlilerinin etik ilkeler konusunda bilinçlenmesi yönetim kalitesini yükseltecektir" diyen Başkan Güngör, Kamu Görevlileri Etik Kurulu olarak çeşitli eğitim ve konferanslar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

Açılış konuşmalarının ardından konferans bölümüne geçildi. Program kapsamında Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnayet Aydın, "Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri" başlıklı konferansı gerçekleştirdi. Konferansta Prof. Dr. Aydın, "Etik bilgimizi geliştirmemiz lazım. Hepimizin ahlakı var. Peki hangimiz daha ahlaklıyız? Bu soruya nasıl cevap verebiliriz. İşte bu etiğin konusu oluyor. Arada aynaya bakmalı insan, güzel miyim diye değil, insan mıyım diye sormalı." dedi.

 

Etiğin birinci ilkesinin 'öncelikle zarar verme!' olduğuna değinen Prof. Dr. Aydın, etiğin çeşitli kavramlarına, teorilerine, davranış aşamaları ve ilkelerine değindi. Kamu görevinin bir emanet olduğunun altını çizen Prof. Dr. Aydın, "Kamu yararı, kamu gücü, kamu güveni, kamu yetkisi, kamu kaynağı, kamu unvanı ve kamu zamanı; kamu görevlisinin emanetleridir." açıklamasında bulundu. Prof. Dr. Aydın "Etiğin ödülü yine etiktir." diyerek sözlerini sonlandırırken, konferans aile fotoğrafı çekilmesi ardından sona erdi.

22 Kasım 2021