“Tek Sağlık Konferansı” gerçekleşti

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından, “Mesleklerarası Eğitim Olmadan Tek Sağlık Düşüncesini Geliştirmek Mümkün Mü?” başlığı altında bir çevrimiçi konferans düzenlendi.

 

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Taştan, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Ak ve Öğretim Görevlisi Binnur Turan’ın konuştuğu konferansa, öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

 

Konferans, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Ak ve Öğr. Gör.  Binnur Turan’ın açılış konuşmaları ile başlayarak Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Taştan’ın, katılımcıları meslekler arası eğitim ve tek sağlık düşüncesinin içeriği kapsamında bilgilendirmesi ile devam etti. Dr. Öğr. Üyesi Taştan Tek Sağlık Düşüncesinin tanımını “İnsanlar, hayvanlar ve çevremiz için en uygun sağlık elde etmek amacıyla yerel, ulusal, bölgesel ve küresel ölçekte çalışılan, çoklu disiplinler arası anlayış, ortak çabadır” şeklinde ifade etti.

 

Veteriner hekimler ile işbirliğine değinen Dr. Öğr. Üyesi Taştan, hekimlerin mesleklerarası sağlık ekibinin bir parçası olarak görüldüğüne, bu nedenle de klinisyenlerin belirli zoonotik hastalıklar hakkında fikir edinmek için veteriner hekimlerle işbirliği yapmaları gerektiğini vurguladı.

 

Meslekleararası eğitim ile Tek Sağlık Düşüncesi arasındaki ilişki hakkında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Taştan, disiplinlerarası eğitim kavramı, zoonozlar ve küresel salgınlar ile çok sayıda bilimsel makaleye değindi.

 

Etkinlik soru cevap ile sona erdi.

22 Kasım 2021