KOÜ HİT Atölye öğrencileri afet eğitiminde yer aldı

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Atölyesi (HİT Atölye) öğrencileri, “Afete Hazırlık Günü” kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM)’nde temel afet eğitimi aldı.

 

Büyük Marmara Depremi’nin ardından ülke genelinde ilan edilen 12 Kasım “Afete Hazırlık Günü” kapsamında HİT Atölye öğrencileri, bilinçlenme ve farkındalık sağlamak amacıyla Kocaeli İzmit'te yer alan KOBİTEM Eğitim Birimi’nin gerçekleştirdiği temel afet eğitimlerine katıldı.

 

İnsan hayatına odaklanan temel afet eğitimi, insanların çevrelerindeki tehlikelerin ve risklerin farkına varmalarını sağlayarak, afetler öncesi yapılması gerekenler konusunda bilinçlenme ve afet sırasında doğru davranış modellerini uygulama gibi yetkinlikler kazandırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda HİT Atölye öğrencilerine teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiği afet eğitiminde, öncelikle İtfaiye Eğitmeni Recep Yayla, HİT Atölye öğrencilerine başta temel yıkılma türleri olmak üzere, afet durumlarında binaların içinde oluşabilecek hayat boşluklarından nasıl yararlanılabileceği konusunda bilgi verdi.

 

Teorik eğitimin ardından, HİT Atölye öğrencilerine arama kurtarma köpeği ile uygulamalı olarak enkaz altında kalan bireylerin nasıl kurtarıldığı gösterildi. Eğitimin son kısmında ise, olası afet durumlarında arama kurtarma ekiplerinin kullandığı cihazlar tanıtıldı ve kurtarma teknikleri öğrencilere koruyucu ekipmanlar giydirilerek uygulandı. Eğitim sonunda HİT Atölye öğrencileri, edindikleri bilgiler için eğitmenlere teşekkürlerini sundu.

16 Kasım 2021