Özel öğrenci ve danışmanlarına yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörlüğü tarafından hem üniversitemizde eğitim gören özel öğrencilere hem de özel öğrenci danışmanları ve sorumlu yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Özel öğrencilerin talep ve önerileri değerlendirildi

Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün tarafından üniversitemizde eğitim gören özel öğrencilere Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda yüz yüze ve aynı zamanda çevrimiçi olarak eş zamanlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Prof. Dr. Karagün tarafından öğrencilere KOÜ Senatosu’nda ağustos ayında onaylanan birim yönergesi ve yönergede yer alan danışmanlık sistemi, ders ve sınav uygulamaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda öğrencilerden gelen talep ve öneriler değerlendirildi. Yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Öğrenci danışmanlarına ve yöneticilere bilgilendirme yapıldı

Üniversitemiz akademik birimlerinde görevlendirilen özel öğrenci danışmanları ve konuyla ilgili sorumlu yöneticilerle yapılan bir diğer toplantı ise çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Toplantıda Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün tarafından ders ve sınav uygulamalarında özel öğrencilere yönelik yapılması gereken uygulamalar, alınması gereken önlemler ve çalışanlara düşen sorumluluklar hakkında yönergeler çerçevesinde bilgilendirme yapıldı. Danışmanlar ve yöneticilerin yoğun ilgi ile katılım sağladığı ve verimli geçen toplantıda, öğrencilerden gelen talep ve öneriler değerlendirildi. Ayrıca önümüzdeki hafta düzenlenecek olan “Engelsiz Üniversite Çalıştayı” hakkında da bilgilendirme yapıldı, görüş alışverişinde bulunuldu.

2 Kasım 2021