POSCO ASSAN’dan KOÜ Öğrencilerine Burs İmkanı

Kocaeli Üniversitesi ile Posco Assan TST arasında sürdürülen işbirliği çerçevesinde, Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde bugün (16.11.2021) “Burs Töreni” düzenlendi.

 

Törene, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ile Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Posco Assan TST CEO'su Don Ho Bahn, Posco Assan TST yöneticileri, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanları ile öğretim üyeleri ve burs almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Posco TJ Park Vakfı ve Posco Assan TST tanıtım filmlerinin gösterimi yapıldı. Törende bir konuşma gerçekleştiren ve Posco Assan firması ile Üniversitemiz arasında uzun yıllardır bir işbirliği sürdürüldüğünü ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, “Üniversitemizin imkanlarının sanayi ile buluşturulması halinde büyük işlere, projelere imza atacağımıza her zaman inandık. Nitekim, bugün bir araya gelişimiz bu inancımızın bir getirisi; bilim üretmeye, insan yetiştirmeye kendini adamış üniversitemiz ile ülkemiz ekonomisinin öncü kurumlarından Posco Assan’ın vizyonunun bir sonucudur. Böylesi bir vizyonun ekonomimizi, bilimimizi ve sanayimizi çok daha iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum” dedi.

 

Tekrar bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Posco Assan TST CEO'su Don Ho Bahn ise, “Kocaeli Üniversitesi ile on yıldır yürüttüğümüz işbirliği çerçevesinde burslu öğrencilerimiz arasında siz de yer alıyorsunuz. Geleceğinizin umut ve imkanlarla dolu olduğunu hatırlayarak, yaratıcılık ruhuyla ilerleyin. Her birinizin kendi alanlarınızda liderler olacağınıza inanıyorum. Hepinizi tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu. Öğrenciler adına konuşan Nazlı Solak ise, “Üniversite hayatı sadece derslerden ibaret değildir. Sosyal aktivitelere katılmak, staj imkanlarından faydalanmakta öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için son derece önemlidir. Sizin gibi firmaların biz öğrencilerin yanında yer alması da bizleri cesaretlendirmektedir. Bu imkanı bizlere sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından, Mühendislik Fakültesi’nde öğrenim gören 15 öğrenciye sertifikalı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ile Posco Assan TST CEO'su Don Ho Bahn tarafından takdim edildi. Tören, aile fotoğrafı çekilmesi ardından sonra erdi.

16 Kasım 2021