Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün Annesi Meliha Hülagü, dualarla uğurlandı

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün hakkın rahmetine kavuşan değerli annesi Meliha Hülagü, bugün (15.11.2021) öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sonrası dualar eşliğinde uğurlandı.

 

Yeni Cuma Camisi’nde kılınan cenaze namazına Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın olmak üzere kent protokolünün tamamı ve sevenleri katılırken, Tarihçi-Yazar Murat Bardakçı, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Kocaeli Üniversitesi ailesi bu acı gününde Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’yü yalnız bırakmadı.

 

Cenaze namazı öncesi duygularını paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, her ölümün erken olduğunu söyleyerek, “Dinin bütün gerekliliklerini yerine getirmiş, bu uğurda ömrünü, nefesini vermiş mümin bir hanımdı. Ehl-i Kalbin dediği gibi; Pir Mehmedim güzellerden söz ara, Güzelleri güzellerden süz ara, Yalnız koymayın beni mezara, Güzel gelip güzel gitmek güzeldir. Güzel giden mümin bir hanıma hüsn-i şehadetiniz için teşekkür ederim.” dedi. Cenaze namazını, İl Müftüsü Sinan Cihan ile Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman kıldırırken, cenaze namazı ardından ise merhume Meliha Hülagü, Bursa Osmangazi ilçesi Hamitler mezarlığında toprağa verildi.

15 Kasım 2021