Devlet Konservatuvarından, Atatürk’ün sevdiği türküler konseri

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 10 Kasım kapsamında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevdiği türkülerle andı.

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı B Blok Konferans Salonu’nda Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete irtihal edişinin 83. sene-i devriyesinde, sevdiği şarkılar ve türkülerle anıldı. Akustik olarak gerçekleştirilen konserin kaydı ise çevrimiçi olarak yayınlandı. Altı eserin icra edildiği konserin solistliğini Prof. Dr. Nesibe Özgül Turgay yaparken, Udda Doç. Dr. Enver Mete Aslan ile Arş. Gör. Gökhan Çaylak, Neyde Öğr. Gör. Kemal Karaöz, Kanunda Arş. Gör. Banu Yılmaz ve Dairede Öğr. Gör. Nurten Yılmaz yer aldı.

Konserde;

Rast Şarkı - Hâb - Gâh - ı Yâre Girdim Arz İçin Ahvâlimi (Beste: Giriftzen Asım Bey, Güfte: Mustafa Reşit Bey)

Evc Rumeli Türküsü - Şâhâne Gözler Şâhâne

Hicazkâr Şarkı - Mâni Oluyor Halimi Takrire Hicâbım (Beste: Tatyos Efendi, Güfte: Nigâr Osman Hanım)

Hüseynî Şarkı - Yanık Ömer (Beste & Güfte: Sadettin Kaynak)

Acemkürdî Şarkı - Fikrimin İnce Gülü (Beste: İsmail Hakkı Bey, Güfte:?)

Rumeli Türküsü - Manastırın Ortasında, eserleri icra edildi.

11 Kasım 2021