KOÜ Öğrencilerinden Yerli SİHA: ‘’Sarsılmaz’’

Dünyanın en büyük havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST bu sene milli teknoloji hamlesi etiketiyle 4.sünü düzenledi. İnsansız Hava Aracı kategorisinde yarışmaya katılan Kocaeli Üniversitesi öğrencileri de bu festivalde yerlerini aldı.

 

Kocaeli Üniversitesi Mühendis Beyinler Kulübü bünyesinde 2019 yılında kurulan MBK Teknik Ekip İHA takımı ‘'SARSILMAZ’’, TEKNOFEST’e damgasını vurdu. ‘'SARSILMAZ’’ adlı insansız hava aracıyla, TEKNOFEST 2021 Uluslararası İHA Yarışması Serbest Görev Kategorisi’nde yarışmaya katılan ekip 59 Takım arasından 7.sırada finale çıkmaya hak kazandılar.

 

“SARSILMAZ” 1 yıllık çalışmalar sonucunda başarılı bir şekilde yapmış olduğu görevle dikkat çekti. MBK Teknik İHA Takımı üyeleri, kendi tasarladıkları silahla algıladığı hedefi vurmaya çalışan silahlı İnsansız Hava Aracı ürettiler. Bursa Yunuseli Havaalanı’nda gerçekleşen yarışmada “SARSILMAZ” , uçuş esnasında belirtilen renklerdeki hedefleri diğer hedeflerden ayırarak otonom olarak hedefe kitlenip atış gerçekleştirdi. Hakem heyetlerinin de onayıyla görev başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Yarışma sonucunda SARSILMAZ Mansiyon Performans 2.lik ödülü kazandı.

 

MBK Teknik İHA takımı üyeleri, hep daha iyisinin olacağını düşünerek çıktıkları bu yolda şimdi de hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Hedefleri ve hayalleri yüksek olan takım üyelerinin bundan sonraki rotası gelişen Savunma Sanayii ve teknoloji alanında çalışmalarını sürdürmeye devam etmektir.

6 Ekim 2021