Rektörümüz, Şehit Esma Kız Yurdu öğrencileriyle buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 'Kariyer Sohbetleri' kapsamında Şehit Esma Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'ndaki öğrencilerle bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.

 

Söyleşiye kendini tanıtarak başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, gençlik ve öğrencilik yıllarından hatıralarını paylaştı. Eğitim ve akademisyenlik hayatından anektodlar aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, söyleşisinde gençlere önemli tavsiyelerde de bulundu.

 

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen söyleşide Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Hoca-öğrenci, usta-çırak ilişkisinde her zaman öğrenciliği tercih etmişimdir. Öğrenmenin yaşı yok. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Çalışmadan başarılı olmanın imkanı yok. Başarı için emek vermelisiniz, çalışmalısınız. Lisan çok onemli. Mutlaka dil öğrenin. Bir işi yaparken en iyisini yapmayı amaçlayın. Ancak her şey de ders değildir. Sosyal aktivitelere de zaman ayırın. Kadim bir geleneğin evlatları, torunlarıyız. Geleneksek Türk Sanatlarıyla uğraşın, bir musiki aleti icra edin, tiyatroya katılın. Seka Park'ta Kültür Evimiz var. Orada Geleneksel Türk Sanatları ile ilgili kurslar veriyoruz. Katılmanızı bekliyoruz." dedi.

 

Öğrencilerden gelen soruları da içtenlikle yanıtlayan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, üniversitemizde yapılan çalışmalar ve mevcut durum ile ilgili bilgiler de paylaştı. Pandemi gibi zorlu bir süreçten geçtiğimizi hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Yaşadığımız sürecin şakası yok. Hocalarımızı, dostlarımızı kaybettik. Bu sebeple bir kez daha aşı olmayanlara aşı olmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

 

Pandemi ile birlikte üniversitede uzaktan eğitime geçildiğini, bu sebeple de uzaktan eğitim ile ilgili üniversitemizdeki altyapıya büyük yatırım yapıldığına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, "Pandemi sonrasında da hibrit eğitimin devam edeceğine inanıyorum. Her şey yüz yüze olmalı diye birşey yok. Teknolojiden faydalanmamız gerekiyor. Tabiki bu konularda eksikliklerimiz var ancak zamanla sorunların düzeleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

 

Söyleşi sonunda Kocaeli İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Feyzi Utaş, yoğun işleri arasında kendilerini kırmayıp, davetlerini kabul ettikleri için Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'ye teşekkürlerini sundu ve günün anısına hediye takdim etti.

28 Ekim 2021