Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümüne özel etkinlik

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü ve Sahne Sanatları Bölümü, Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümü kapsamında özel bir etkinlik düzenledi.

 

Anıtpark Yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süreyya Temel, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Şenyurt, Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Yurt, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

 

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarının ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin bir kez daha saygı, özlem ve rahmetle anıldığı etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

Etkinlikte ilk olarak Şef: Doç. Dr. Hakan Bağcı yönetimindeki koro; Yürü Arkadaş, Zafer Marşı ve Kerimoğlu Zeybeği adlı eserleri seslendirdiler. Solistliğini Öğr. Gör. Ali Doğan Nur, Korrepetitörlüğünü ise Öğr. Gör. Mehmet Durak'ın yaptığı Şan-Piyano düetinde ise Manastırın Ortasında, Çalın Davulları, Bülbülüm Altın Kafeste türküleri seslendirildi. Popüler Orkestra; Take Five, Vatan Marşı ve Yaşamak var ya adlı eserlerini seslendirirken, Şef: Öğr. Gör. Özgür Kement yönetimindeki orkestra ise Macar Dansı No:5 adlı eseri icra ettiler. Tüm orkestra, koro ve dinleyicilerin katılımı ile İzmir Marşı'nın söylenmesi ile devam eden etkinlikte son olarak, Öğr. Gör. Sinan Taşkan ve Gizem Noyan'ın anlatımıyla 'Cunhuriyetin İlanı' aktarıldı. Etkinlik hep birlikte Onuncu Yıl Marşı'nın söylenmesi ile son buldu.

27 Ekim 2021