Rektörümüz, Başiskele Kullar’daki okullarımızı ziyaret etti

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, yerleşke ziyaretleri kapsamında bu hafta Başiskele ilçesinde bulunan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Yerleşkesi’ndeki okullarımızı ziyaret ederek akademisyenlerle bir araya geldi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, üniversitemiz bünyesindeki okullara yaptığı ziyaretlere; Başiskele ilçesinde bulunan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Yerleşkesi’ndeki Devlet Konservatuvarı ve Kocaeli Meslek Yüksekokulu ile devam etti.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük ile Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren'in de eşlik ettiği ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, ilk olarak Kocaeli Meslek Yüksekokulu’nda incelemelerde bulundu.  Kocaeli MYO Müdürü Prof. Dr. Cenk Çelik’in karşıladığı Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli MYO’nun mevcut durumu ile ilgili Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Oğuz Erdoğan’dan bilgi aldı. Akademisyenlerle de bir toplantı gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli MYO’nun ardından Devlet Konservatuvarı’na geçti. Müdür Doç. Dr. Enver Mete Aslan’dan Devlet Konservatuvarı’nın mevcut durumu ile ilgili bilgi alan ve incelemelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye konservatuvar öğrencileri kısa müzik dinletileri de sundu.

 

Akademisyenlerle gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, yeni akademik yıl kapsamında okul ziyaretleri gerçekleştirerek okulların mevcut durumlarını yerinde görmek istediklerini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Buraya sizleri dinlemeye geldim. Her türlü sorununuzu, talebinizi, isteğinizi çekinmeden iletebilirsiniz. Sohbet edelim, varsa sorunlarımızı paylaşalım, çözüm yollarını birlikte arayalım.” dedi. Pandemi ile birlikte zorlu bir süreç yaşadığımızın altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Üniversite olarak, öğrencilerimizin eğitimden geri kalmaması için hızla kararlar alarak uzaktan eğitime geçtik. Bu alana ciddi yatırımlar yapmıştık sonrasında daha da geliştirdik ve bunun da faydasını gördük. Pandemi sonrasında da tüm dünyada artık uzaktan eğitimin içinde yer aldığı hibrit eğitime geçileceğine inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

 

Ziyaret sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Gönül Sultanları Sempozyumu” kapsamında bastırılan “Fatih Türbedarı Ahmet Amiş Efendi” ile “Abdülaziz Mecdi Tolun - A. Süheyl Ünver Mektuplaşmaları” adlı kitapları, Kocaeli MYO Müdürü Prof. Dr. Cenk Çelik ile Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Enver Mete Aslan’a takdim ederek, okul kütüphanelerine hediye etti.

22 Ekim 2021