Rektörümüz; Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler enstitülerinin yöneticileriyle bir araya geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü; Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitülerinin yöneticileriyle bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

 

Fakülte ve okul ziyaretlerine devam eden Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü bu hafta Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitülerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde gerçekleştirilen toplantıya katılan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük ile Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren eşlik etti. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Süleyman Yiğit, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sema Aşkın Keçeli, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Tarı ile birlikte enstitü müdür yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantıda, enstitülerdeki sorunlar ve talepler ele alındı.

 

Enstitüler ile ilgili sunumlar yapıldı

Enstitülerin mevcut durumları, faaliyetleri, yürütülen çalışmalar, doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin durumu ile talep ve istekleri hakkında sunumlar gerçekleştirilen toplantıda Fen Bilimleri Enstitüsü ile ilgili Müdür Prof. Dr. Kadri Süleyman Yiğit, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile ilgili Müdür Prof. Dr. Sema Aşkın Keçeli ve Sosyal Bilimler Enstitüsü ile ilgili de Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Cemkut Badem sunum gerçekleştirdi.

 

Hedef: Araştırma üniversitesi olmak

Sunumlar ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Yeni akademik yıl vesilesiyle okullarımızla, akademisyenlerimizle bir araya geldiğimiz, onların talep ve isteklerini dinlediğimiz ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Üniversitemiz için çok önemli olan enstitülerimizin hem mevcut durumlarını görmek hem de sorunlarına çözüm arayabilmek amacıyla sizlerle bugün bir aradayız. Her türlü sorununuzu, talebinizi, isteğinizi çekinmeden iletebilirsiniz. Biliyorsunuz ki bizim bir hedefimiz var o da Kocaeli Üniversitesi’ni araştırma üniversitesi yapabilmek. Bu hedefe ulaşmada enstitüler çok önemli bir yer tutuyor. Mevcut durumumuzda iyi noktalarımız olsa da kendimizi geliştirmemiz gereken alanlarımız da bulunuyor. Eksiklerimizi tamamlamalı, iyileştirmemiz gereken alanları geliştirmeli, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin sayısını arttırmalıyız. Bunun için de çalışmalarımızı sürdürmeye devam etmeliyiz.” dedi.

 

Ziyaret sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Gönül Sultanları Sempozyumu” kapsamında bastırılan “Fatih Türbedarı Ahmet Amiş Efendi” ile “Abdülaziz Mecdi Tolun - A. Süheyl Ünver Mektuplaşmaları” adlı kitapları enstitülere hediye etti.

20 Ekim 2021