4. Uluslararası ve 3. Ulusal Turizm, İktisadi ve İşletme Bilimleri Kongresi

Kocaeli Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi ve Anadolu Bilimler Akademisi işbirliği ile düzenlenen “4. Uluslararası ve 3. Ulusal Turizm, İktisadi ve İşletme Bilimleri Kongresi (ICTEBS)” bugün (20.10.2021) gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

 

Kongre önemli katkı sunacak

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen kongrenin açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü de katılım gösterdi. Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü açılış töreninde yaptığı konuşmada, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. Kongrenin turizm, işletme ve ekonomi alanlarında çalışan akademisyen ve araştırmacıları bir araya getirerek bilimsel paylaşım ve tartışma ortamı yaratmayı amaçladığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Üniversitemizin ana ortağı olduğu kongrenin, çağımızın temel dinamiği olan ekonomi konusundaki gelişmelere sunduğu katkının yanı sıra, işletme bilimlerinin temel verilerini de tartışmaya açması günümüz konjonktürünün anlaşılması adına önemli bir katkı sunmaktadır. Bununla beraber özellikle üniversitemizin yer aldığı kentimiz Kocaeli’nin gittikçe bir turizm kentine dönüşmesi noktasında önemli adımlar atması ve aynı zamanda bir sanayi kenti olma özelliğini koruması, kongrenin üniversitemiz için önemini arttırmaktadır.” dedi.

 

Turizmin çeşitli kolları başta olmak üzere çok sayıda konunun kongrede detaylı olarak ele alınmasının etkili ve faydalı olacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Kongrenin sahibi olan Nobel Bilim ve Araştırma Merkezi’nin sağladığı katkılardan mutluluk duyuyor, bu tür katkıların artarak devam etmesini ümit ediyor, üniversitemizden bu oluşuma katkı veren Doç. Dr. Bilsen Bilgili’ye, ev sahipliğini üstlenen Beykoz Üniversitesi’ne ve düzenleme kuruluna en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Kongre Teması; “Geleceğe bakmak: Dijital dönüşüm ve yönetsel yaklaşımlar”

Kongreye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını aktaran Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ise yeni akademik yılın sağlıklı ve verimli geçmesini diledi. Kongrede yer alan konuların bilim dünyasına çok şey katacağına ve yeni ufuklar açacağına inandığını belirten Prof. Dr. Durman, “Kongreye katılımları ve destekleri için Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Kongre Başkanı Prof. Dr. Baki Aksu kongrenin içeriği hakkında bilgi verdi. Kongrenin hem ulusal hem uluslararası ayağını bir arada yürütmekten mutluluk duyduklarını aktardı.

 

Açılış konuşmalarının ardından ilk panele geçildi, davetli konuşmacı olarak kongreye katılan Prof. Dr. Vicky Katsoni “Digital Storytelling in Tourism” başlıklı konuşmasını yaptı “4. Uluslararası ve 3. Ulusal Turizm, İktisadi ve İşletme Bilimleri Kongresi (ICTEBS)” . Geleceğe bakmak: Dijital dönüşüm ve yönetsel yaklaşımlar temasıyla 20-22 Ekim 2021 tarihlerinde düzenleniyor.

20 Ekim 2021