Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Toplantısı, YÖK Başkanını ağırladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği toplantısına katıldı. Toplantı, birlik üyesi 13 üniversitenin katılımı ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük’ün yer aldığı toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan yanı sıra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Düzce Üniversitesi Rektörü, Gebze Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi rektörleri katılım gösterdi.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı selamlama konuşması yaptı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği’nin kuruluş amacının, güç birliği yapmak olduğunu ifade ederken, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği’nin, iyi bir üniversitenin nasıl ortaya çıkarılacağı ideali doğrultusunda bir arayışın sonucu ortaya çıktığını vurguladı. 2023 hedefi çerçevesinde bilimsel üretkenliğin büyük bir önem taşıdığını bir kez daha hatırlatan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, “Bilimsel araştırmaların ve teknolojinin bir yarışa döndüğü günümüz dünyasında, ayakta kalmanın yegâne yolu, daha çok çalışmak ve üretmektir.” dedi.

 

Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından, Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği dönem toplantısı gerçekleştirildi.

19 Ekim 2021