Korfbol Milli Takımımızdan büyük başarı

Üniversitemizden yedi sporcunun yer aldığı ve Başantrenörlüğünü Öğr. Gör. Yüksel Abdikoğlu’nun yaptığı Korfbol A Milli Takımımız tarihinde ilk kez Avrupa üçüncüsü oldu.

04-09 Ekim 2021 tarihleri arasında Polonya’nın Wroclaw kentinde gerçekleştirilen IKF 2021 Avrupa B Korfbol Şampiyonası’nda Korfbol A Milli Takımımız, Avrupa üçüncüsü oldu.

Başantrenörlüğünü Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Yüksel Abdikoğlu’nun yaptığı Milli Takımımız grup maçlarında Slovakya’yı 21-20, Yunanistan’ı 22-6, Galler’i 15-9 yenerek grubunu namağlup tamamladı.

Korfbol A Milli Takımımız, üçüncülük maçında çok üstün bir oyun sergileyerek İskoçya’ yı 17-9 mağlup ederek tarihinde ilk kez Avrupa B Şampiyonası üçüncülüğünü elde etti. Onaltı kişilik Milli Takımımız kadrosunda Üniversitemiz Spor Kulübü’nün yedi sporcusu da yer aldı.

Bizlere bu büyük gururu yaşatan milli sporcularımız ve antrenörlerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

18 Ekim 2021